Svaštara

Pogledajte kako smo ljetovali u Bivšoj Jugoslaviji: Odmor na jadranu, a ove slike nikada niste vidjeli

Odmor u bivšoj Jugoslaviji. Kao i oko svega vezanog za bivšu Jugu i oko ovog se aspekta raspredaju priče o “raju za raju”, vremenu kad smo svi živjeli u raskoši i barem sedam dana tokom ljeta, cijela bila bi porodica brčkala nožice na nekom odmaralištu na Jadranu.

Naravno, situacija danas nije kao nekad i odmor za cijelu porodicu nije baš mačji kašalj za prosječni džep, piše “Index.hr”.

Zanimljivo je spomenuti da ni ideja ljetnog hedonizma nije bila sveprisutna sve do šezdesetih kada je vlast motivirala radni svijet da se malo aktivira, uzme odmor i provede ga na Jadranu. I dok su nam strane destinacije bile i ostale nedostižne, domaće su se tih šezdesetih počele predstavljati kroz usporedbe s Cannesom, Saint Tropezom i Monte Carlom.

I dok bi se dio mladih u vrijeme ljetnih praznika otputio na omladinske radne akcije, država bi klince roditelja slabijeg imovinskog stanja slala na more,piše Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh