Svaštara

Otkrijte koja hrana najviše odgovara vašem horoskopskom znaku

Nažalost, popularna dijeta često isključuje iz ishrane onu hranu koja je vitalna za neke znakove. Svi koji žele da smršaju trebalo bi da se pridržavaju pojedinačnih preporuka, međutim, predstavnici svakog sazvježđa imaju neke sličnosti.

Mediteranska ishrana - Vojvodinainfo.rs

Otkrijte koja hrana vam najviše odgovara prema vašem horoskopskom znaku!

Ovan

Ovnovi se mogu pohvaliti neiscrpnom energijom koju im daje Mars. Ali čak i tako aktivnim pojedincima je potrebna doza energije. Za Ovnove je važno da imaju puno proteina u ishrani, pa pokušajte da jedete više mesa (osim jagnjetine) svaki dan. Treba biti oprezan sa začinima i kafom, piše Harpersbazaar.rs.

Bik

Bik je pod pokroviteljstvom Venere i od malih nogu razvija istančan ukus. Oni su pravi gurmani koji se nikada neće odreći izvrsnih jela. Predstavnicima znaka je teško da se ograniče u slatkišima i proizvodima od brašna, ali ipak vrijedi razviti snagu volje. Umjesto slatkiša jedite voće i zdrave poslastice i provodite više vremena na otvorenom.

Blizanci

Izvor energije za Blizance leži u hrani bogatoj složenim ugljenim hidratima. Ovaj vazdušni znak je pod pokroviteljstvom Merkura, koji je odgovoran za moždanu aktivnost. Ako želite da složene probleme riješite u letu – nemojte se odricati hljeba od cijelog zrna, žitarica i tjestenina od tvrde pšenice. Međutim, svu tešku hranu treba konzumirati ujutru, a za večeru treba dati prednost zelenoj salati.

Rak

Mjesec utiče ne samo na raspoloženje Rakova, već i na njihovo blagostanje. Stomak je najslabija tačka predstavnika znaka, pa bi trebali pažljivo da nadgledaju svoju ishranu. Eliminišite svu masnu, nezdravu i slatku hranu. U vašem frižideru treba da bude samo zdrava i svježa hrana, uglavnom povrće i morski plodovi.

Lav

Svaki obrok Lava treba da bude „kraljevski“ i dostojanstven. To je zato što je zaštitnik ovog znaka Sunce. Predstavnicima vatrene stihije teško je da se pridržavaju vegetarijanske dijete. U svoj meni treba da uključe meso, posebno divljač. Ako Lav nema dovoljno proteina u ishrani, osjetiće hronični umor. Uz pomoć natalne karte za „kralja zveri“ možete odabrati i veganska jela koja će poboljšati vaše fizičko stanje. prenosi radiosarajevo

Djevica

Za dobro zdravlje i raspoloženje Djevicama je potreban pravi režim ishrane. Predstavnici ovog znaka moraju da se pridržavaju stroge dijete i da vikendom ne dopuštaju sebi obilne obroke i alkohol. Ishrana treba da bude raznovrsna uz prisustvo fermentisanih mliječnih proizvoda, žitarica i voća. Druga važna stvar je da Djevice moraju da jedu u mirnoj atmosferi i dobrom raspoloženju.

Vaga

Vagom, poput Bika, vlada Venera. Ovaj vazdušni znak je opsjednut lijepo aranžiranim jelima i ne može da odoli desertima. Ipak, zvijezde ne preporučuju Vagama da preteruju sa slatkišima. Da biste održali lijepu figuru, u ishranu uvrstite dijetalno meso i ribu. Takođe treba izbjegavati kafu, sodu i čaj sa šećerom. Zamijenite ih mineralnom vodom.

Škorpija

Strastvene i senzualne Škorpije ne bi trebalo da se oslanjaju na začinjenu hranu. Vaše glavno jelo treba da bude meso i morski plodovi. Oslobodite frižider praktične hrane – vaš zaštitnik Pluton ne voli gotovu i brzu hranu i takva hrana može naštetiti vašem zdravlju.

Strijelac

Planeta zaštitnik Strijelca je Jupiter, zbog čega ovaj znak voli da isprobava sve novo i nepoznato. Predstavnike znaka privlače ukusi egzotičnih jela, međutim, ne treba stalno jesti delikatese. Pazite na veličinu porcija – prejedanje neće dovesti ni do čega dobrog. Zamijenite jela od brašna bobičastim voćem, borovnice će vam posebno prijati.

Jarac

Jarčevi su konzervativci u životu. Saturn ih je obdario ovim osobinama. Predstavnici elementa zemlje mogu mjesecima jesti ista jela. Međutim, potrebna im je raznovrsna ishrana da bi ostali zdravi. Obavezno dodajte u meni jela od mesa i pijte više tečnosti.

Vodolija

Vodolijom vlada Uran, planeta koja vrednuje kreativnost i razmišljanje. Vodolije su vrsta ljudi koji improvizuju u kuhinji i kombinuju nespojivo. Uprkos ljubavi prema eksperimentisanju, zvijezde preporučuju zdravu ishranu. Jelovnik Vodolije treba da sadrži dijetetsko meso (ćuretinu i zečetinu), kao i ribu i žitarice.

Ribe

U naletu inspiracije, Ribe mogu vrijedno da rade i zaborave na ručak. Avaj, često preskakanje obroka može negativno uticati na zdravlje vodenog znaka. Razvijte naviku da jedete strogo prema rasporedu, kako biste izbjegli probleme sa viškom kilograma. Obogatite jelovnik morskim plodovima i morskim algama i potpuno izbacite gazirana pića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh