Svaštara

Istraživanje: Naučnici otkrili novu nevjerovatnu stvar o vukovima

Projekat kojem je misija bolje razumijevanje ponašanja vukova eksperimentisao je sa ovim životinjama tako što su vuku samotnjaku prikačili kameru oko vrata što im je donijelo novo otkriće.

vuk - Piabay

Kamera je 14 sati na početku svakog sata snimala po 30 sekundi, a istraživači su dobili čitavih 7 minuta video-zapisa, taj mali uzorak puno ih je naučio o ponašanju vukova. prenosi “Radiosarajevo“.

Najveće otkriće je zapravo to da vuk samotnjak može da ulovi ribu. Životinja je samo za tih sedam minuta sama ulovila tri ribe na rijeci Aš, pa su naučnici zaključili da je ulovljeno više nego što je dokumentovano na snimcima, piše b92.

Do sad je snimljen samo jedan čopor vukova koji je lovio ribe na istom mjestu, međutim sada je jasno kako i drugi vukovi, čak i kad su sami, to rade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh