Svaštara

Postoje “prijatelji” koji vam oduzimaju sreću: 7 načina da ih prepoznate

Nisu svi vaši prijatelji osobe čije vam prijateljstvo donosi dobre stvari. Neki od njih vam kradu sreću

Svađa - Srednja.hr

1. Stalno razgovaraju o sebi, zaboravljaju na druge i time njeguju vlastiti ego. 2. Njihovi su razgovori uvijek puni žalbi i pesimizma. 3. U svakoj priči su žrtva. Žrtva lošeg šefa, loših roditelja, loših prijatelja, ljudi, poznanika, komšija…

Ako je neko koga poznajete spreman u svakom trenutku preuzeti ulogu žrtve i neprestano pokušava privući svačiju pažnju, onda vjerovatno imate posla s otrovnom osobom koja vam oduzima pozitivnu energiju. 4. Vjeruju da su svi protiv njih.

Često su arogantni čak i prema ljudima koji su prema njima korektni. Oni će uvijek pronaći izgovor da kažu kako neko ima nešto protiv njih. 5. Zavist i ljubomora izviru iz njih. Ljubomorna osoba će možda pokušati sakriti svoju ljubomoru ali oči to ne dozvoljavaju.

Oči uvijek pokažu ono što čovjek osjeća. Druženje sa ovakvim ljudima vam nema šta dobro donijeti. 6. Smatraju da se život urotio protiv njih. Osobe koje nisu sjajno društvo i koje utiču na vašu sreću će se uvijek žaliti kako drugi imaju više sreće od njih. prenosi “Infpult“.
Svi smo odgovorni za način na koji živimo. Imamo dovoljno resursa da promijenimo svoj pogled i naučimo vidjeti radost u životu. 7. Konstantno nezadovoljni. Vjerujte, ako pored vas postoji takva osoba, vaš život bi ubrzo mogao postati veliko crnilo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh