Svaštara

Mariji muž umro na rukama, a potom je otkrila da ju je precrtao u testamentu: Odlukom je zapanjila sve

Ovako nešto nije se od nje očekivalo.

Tužna zena - Blogspot.com

Marija Mihajlova (41), Ruskinja iz Nižnjeg Novgoroda održavala je u životu supruga Sergeja (45) posljednjih godinu dana.

Nakon što je otkriveno da ima rak pluća, davane su mu male šanse da će izgurati više od dvije godine, ali zahvaljujući ljubavi i podršci supruge Marije, uspio je da doživi – tri, piše portal dni.ru.

Sergej je preminuo u kući, dok ga je Marija držala za ruku u krevetu. Nije bilo tužnije osobe od nje. Narednog dana u kuću su došli Sergejeva majka, brat i nekoliko članova uže rodbine.

Poslije obavljene sahrane, advokat Sergeja Mihajlova okupio je sve članove uže familije za stolom kako bi pročitao njegov testament. Ispostavilo se da u njemu jedino Marija nije pomenuta. Ista ona Marija s kojom je prošao i dobro i zlo posljednjih 16 godina.

Sve što je imao, ostavio je ili djeci ili majci i bratu, ali bukvalno ništa Mariji. Ruski mediji pišu da se priča o Marijinoj ljubavi prema mužu proširila zahvaljujući njenoj reakciji u tom trenutku.

Na pitanje svekrve da li je boli što ništa nema za nju (njih dvije nisu se od početka slagale), Marija je samo slegla ramenima i rekla:

Kao što sam vam govorila od početka, s njim nisam bila u braku iz koristi. Voljela sam ga i voljet ću ga. Jedino ću ja stalno ići njemu na grob i poslije ovoga. Volio me je, kao i djecu. I trebalo je njima da ostavi sve, ponosna sam na njegovu odluku”, rekla je neutješna supruga i napustila je kuću, prenosi DNI.

Njen gest pozdravili su čitaoci teksta na pomenutom portalu, uz komentare da je to dokaz da u svijetu i dalje ima “prave” ljubavi, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh