Svaštara

Horoskop – Vrijeme je za romantiku, uživanje i više novca: Najljepša Venera u Biku donosi nam vjetrove ljubavi (do 9. maja)

Vrijeme je za ljubav, uživanje, stvaranje i realizovanje novih prilika na polju odnosa i novca!

Žena - Twitter

U periodu od 14. aprila do 9. maja Venera, planeta ljubavi i odnosa kretat će se znakom u kojem njene dobrobiti najviše dolaze do izražaja. Bik je njeno sjedište, mjesto na kojem se osjeća kao kod kuće što znači da u narednom periodu imamo priliku iz ovog tranzita izvući najbolje za sebe.

Vrijeme je za ljubav, uživanje, stvaranje i realizovanje novih prilika na polju odnosa i novca.

– sva čula su izoštrena, ljubav doživljavamo kroz ukuse, mirise, dodire

– u odnosima nam je potrebna postojanost, predanost i sigurnost

– izbjegavamo sve što je površno, neozbiljno, sve što nas može emocionalno ugroziti

– cijenimo ljude koji drže do svojih obećanja i koji imaju integritet

– uživamo u mirisu zemlje, prirodi, biljkama, baštovanstvu

– masaža, hrana, kao i sve što može usrećiti naše tijelo, naše nepce sada je visoko na ljestvici prioriteta

– u prilici smo da unaprijedimo ili poboljšamo finansijsku situaciju, realizujemo jedan finansijski plan

Sada možemo osnažiti osjećaj vlastite vrijednosti, postati svjesniji svojih vrlina, talenata, znanja. Slaviti svoj unutrašnji kapital.

Dobro je razmotriti šta nam se događa u ovom periodu jer sada dobijamo upravo ono što nam nedvosmisleno pokazuje kako i koliko vrednujemo sebe.

Venera u Biku uživa u hrani, dodirima, maženju, masažama, prirodi, osjećaju sigurnosti i osobama sa kojima se osjeća sigurno.

Nismo od rizika, igramo na sigurno, provjeravamo, razmatramo, ispitujemo prije nego što donesemo odluku vezanu uz naše odnose ili finansijsku situaciju.

Ova Venera ne treba avanturu, ne traži kratkoročna zadovoljstva, ona teži stvarima i ljudima sa kojima može stvoriti dugoročnu vrijednost.

Ali budući da je naročito putena i senzualna, ponekad joj je teško odoljeti zovu tijela i susretu koji joj nudi strast i tjelesni užitak.

S njom smo strpljivi, oprezni, ali i istrajni. Nigde nam se ne žuri. Može u nama probuditi i poriv da posesivno čuvamo ono što imamo ili da partnera ponekad opteretimo ljubomorom. Povjerenje postaje naročito važno. Bude li ono narušeno, može doći do udaljavanja u vezi, prenosi “Lovesensa“.

Novac u narednom periodu može biti češća tema u vezama i brakovima.

Ako ste sami i tražite ljubav, tokom ovog tranzita izvjesni su novi susreti i spojevi. Ali bezglavo uletanje u nešto novo nije česta opcija. Duboko u sebi osjećamo da prije svega treba da budete sigurni u svoj izbor i da ono što biramo i koga biramo nije nešto prolazno što će samo prohujati kroz naš život.

Možda će nas privući neko bojom svog glasa ili zbog načina na koji se odnosi prema nama, s puno poštovanja i strpljivosti, dajući nam vremena da se odlučimo.

Odnosi koji započnu tokom ovog perioda imaju solidnu osnovu za trajanje. Veze koje su opterećene problemima i koje su nestabilne, mogle bi se okončati.

Astrolog Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh