Svaštara

Nisi manje muško ako pokažeš osjećanja – Mnogi muškarci vješto kriju jednu tajnu od žena

Ljubav je kada zajedno radite na jačanju vaše veze, kada gradite povjerenje i stvarate divne zajedničke uspomene.

aura

Ljubav je kada vam se sve čini previše dobro da bi bilo stvarno, ali je stvarno. Toliko stvarno da se od same pomisli na to naježite. Ljubav koju osjećate prema svom muškarcu vas čini ranjivima, ali je upravo ta ranjivost ono što vas zbližava i što jača vašu vezu.

Nemojte se plašiti biti iskreni i reći ono što želite i ono što volite jer se ni vaš muškarac toga ne plaši, ali se plaši jedne stvari. Postoji jedna tajna koju svaki muškarac krije i boji se da je otkrije. Plaši se da bi ako to prizna mogao biti manje muško u vašim očima, ali i u očima mnogih drugih.

Teško mu je iz razloga što je naučen da bude jak i da vas štiti. Iako toga ne bi trebao da se plaši, u njemu postoji strah da neće biti prihvaćen i da će njegova muškost biti dovedena u pitanje. Tajna je sledeća: On želi da ga držiš nježno kao kad držiš dijete i ljuljaš ga dok se ne smiri pružajući mu osjećaj sigurnosti, topline i ljubavi.

U vašim rukama on želi priznati sve svoje najdublje strahove bez straha da od toga kako ćete vi to prihvatiti. Želi da mu kažete da će sve biti u redu, čak i onda kada niste sigurni da hoće. Želi da plače na vašem ramenu, bez straha da ćete ga osuđivati i da ćete mu reću da bude muško jer muškarci ne plaču.

On želi da ga držite u svom naručju, tu na sigurnom sve dok se ne bude osjećao malo bolje. Sve dok ne bude mogao ponovo ispraviti ramena, podići glavu, duboko udahnuti i ponovo postati jak. Za pokazivanje svojih osjećanja muškarcu je potrebna hrabrost, razumijevanje žene i sigurno mjesto,piše Infpult

Kad bolje razmislite ovo i nije neka tajna, ali je mnogim muškarcima teško ovo priznati svojoj ljepšoj polovin. Strah ih je iz razloga što se boje da će biti manje muško.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh