Svaštara

Vidjela oglas, pa došla da kupi frižider: Muškarac je namamio u kuhinju, a onda je učinio užasnu stvar

Napravila je nevjerovatnu grešku.

Deniz Vilijams - dailystar.co.uk

Deniz Vilijams (54) iz Pensilvanije izbodena je nasmrt kada je došla da kupi frižider koji je vidjela na stranici Facebook Marketplace.

Vilijamsovu su pronašli policajci iz Gejston Boroa kada je član porodice prijavio da je nema već tri dana, što se nikad ne dešava, prenosi WJAC.

Pratili su njen telefon i uočili da je otišla van grada. Porodica Deniz Vilijams prethodno je pogledala šta je posljednje listala na kompjuteru i vidjela je da se zanimala za kupovinu polovnog frižidera.

Tamo je pisala i adresa i policija je otišla u iznajmljeni stan Džošue Gorgona (26). Njega nije bilo, ali je zato Deniz Vilijams ležala u krvi sa dosta ubodnih rana po tijelu.

Policajci su odmah krenuli u traganje za ubicom, koji je uhvaćen dva dana kasnije u drugom gradu u Pensilvaniji.

“Ubica je pružao otpor i imao je kod sebe dva noža. U policijskoj stanici priznao je da je namamio ženu putem oglasa kao i da se nije javljao potencijalnim kupcima muškog pola. Želio je da po svaku cijenu žena uđe u njegov stan. Dok je gledala frižider, napao ju je s leđa onesvijestivši je udarcem u glavu, a onda ju je ubo u tijelo najmanje 10 puta”, rekli su policajci iz Gejston Boroa.

Glavni inspektor Nikolas Zakucija apelovao je na žene da nikad nigdje ne idu na neprovjereno mjesto same.

“Morate da se pobrinete da neko bude s vama. Ova žena napravila je fatalnu grešku što je krenula sama u neprovjerenu kupovinu. Došli smo u vrijeme kada su ovakvi zločini sve češći. Naročito kada se žrtve namame putem interneta i društvenih mreža”, rekao je Zakucija, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh