Svaštara

Tamara se sažalila na prosjaka pred pekarom i kupila mu doručak: Poslije 4 dana promijenio joj je život

Susret koji kao da je bio predodređen.

Tamara Norton - ABC7 printscreen

Život piše drame, nekom sa sretnim, a drugima sa tužnim krajem. Ono što je Tamara Norton (25) iz Nju Džersija doživjela spada na sreću u ove prve.

Završivši sa studijama ekonomije, Tamara je krenula da šalje CV-je na raznorazne adrese kako bi se negdje možda već i zaposlila, piše ABC 7.

U prvih mjesec-dva nikakvih dobrih odgovora nije bilo, ali sve se promijenilo kada je otišla jedno jutro do obližnje pekare po doručak. Ispred je stajao stariji gospodin, ne pretjerano neuredan, ali beskućnik.

“Zamolio me je za sitniš. Izvinila sam se što žurim i ušla sam unutra. Dok sam stajala s maskom u redu, osvrnula sam se i primijetila kako čovjek bespomoćno gleda u daljinu. Sažalila sam se na njega. Svako na kraju krajeva, jednom u životu iz ko zna kakvih razloga mogao bi da se nađe na njegovom mjestu. Izašla sam napolje i dala mu dva kroasana, kafu i 5 dolara. Osmijehnuo se kao da sam mu dala hiljadu dolara a ne 5. Pitao me je zašto toliko žurim, kad je život jedan i treba ga živjeti. Ušli smo u kraći razgovor”, napisala je Tamara na Fejsbuku.

U par rečenica saznala je da je zbog problema sa alkoholom ostao bez žene i podrške porodice, da je i posao izgubio i da sada pokušava da se vrati na noge. Dok mu to ne uspije, mora da prosi.

“Pitao me je šta radim, na šta sam odgovorila da pokušavam da se zaposlim i upravo idem na dva mjesta na razgovor. Nekako proročki mi je rekao da će mi Bog sve vratiti s ovim što sam bila jedina osoba od tog jutra koja je obratila pažnju na njega”, dodala je Tamara.

I zaista, poslije četiri dana, s jednog mjesta gdje je išla na razgovor javili su joj da je prošla i da preostaje još jedan razgovor.

“To je bilo prije godinu i po dana. I danas radim na tom mjestu. Kada sam primljena, znate šta sam prvo uradila? Otišla sam do pekare da se pohvalim čovjeku. Ali nije ga bilo više. Nikad ga više nisam vidjela. Pitala sam i radnike u pekari da li je još dolazio, rekli su da jeste još nekoliko puta, ali u posljednje vrijeme ne. Nadam se da sam i ja njemu donijela sreću kao i on meni što je. Susret s njim danas da posmatram kao susret koji mi je promijenio život”, zaključila je Tamara, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh