Svaštara

3 stvari koje nikako ne treba da radite tokom mladog Mjeseca 11. aprila

Sa usponom mladog Mjeseca 11. aprila počinje novi ciklus u zvijezdama.

Astrologija - Magicus.info

Ovaj moćni lunarni reset nudi svim horoskopskim znacima šansu da kanališu svog unutrašnjeg vođu. Zato što je ovo prvi novi mjesec proljećne sezone i astrološka nova godina, imate jedinstvenu priliku da svoje planove ostvarite brzinom svjetlosti. Stoga, iskoristite april 2021. maksimalno!

Ovo je veliki mlad Mjesec Ovna sezone 2021. – baš zato što je Ovan kardinalni vatreni znak zodijaka, ova lunacija traži od vas da neustrašivo jurišate ka svojim željama. U ovom trenutku, impulsivno preduzimanje akcije biće efikasnije od premišljanja ili čekanja pravog momenta.

Ovan je jedan od najenergičnijih znakova zodijaka, pa ne čudi što ovaj mlad Mjesec ostaje zauzet povezivanjem sa skoro svakom drugom planetom u Sunčevom sistemu. Mlad Mjesec će se u Ovnu uskladiti sa Suncem, Venerom i Merkurom, tako da će ovaj mjesec biti pun energije vatrenog znaka, koja osvjetljava vaše srce, um i duh. Pluton, planeta gladna moći, takođe formira kvadratni aspekt prema mladom Mjesecu, koji predstavlja izazove i pojačava intenzitet. Ali srećom, mlad Mjesec se takođe usklađuje sa ambicioznom planetom Mars, i Jupiterom ispunjenim bogatstvom, što svim horoskopskim znacima donosi isto toliko sreće koliko i motivacije.

Jeste li spremni da osvijetlite svoje namjere za mlad Mjesec? Evo vodiča koji će vam pomoći pri pravom izboru stvari koje treba da radite, i upozoriti vas koje ne treba da radite ovog aprila.

TREBA DA: Preuzmete rizik i probate nove stvari
Novi Mjeseci u astrologiji pogodni su za nove početke, ali ovaj je ekstra poseban jer je prvi mlad Mjesec proljećne sezone i astrološke godine. Sada je pravo vrijeme da krenete na potpuno novi put. Probudite ratničku energiju Ovna da vam pomogne da jurišate naprjied ka nepoznatoj teritoriji. Uz to, harmoničan se*stilni aspekt između Mjeseca i Jupitera (planete pune sreće), obezbjedit će da sreća bude na vašoj strani, pa se ne plašite da rizikujete.

NE TREBA DA: Se ustručavate onoga što želite
Ovan je prvi znak zodijaka i povezuje se sa kućom ega i sebe, što znači da je vrijeme da postanete malo sebični i radite po svome. Šta zaista želite u svom životu ako ne postoje granice vaše energije, vremena ili resursa? Iskreno odgovorite na to pitanje i posvetite se tome da ga manifestujete – jer pod ovim novim Mjesecom ne postoji “previše” ni NE kao odgovor. Ovaj mlad Mjesec vas podsjeća da ste sami sebi najmoćniji saveznik.

TREBA DA: Se opustite uz mirišljave svijeće u čast energije vatrenog znaka
Ovan je vatreni znak, pa je ovaj mlad Mjesec idealno vrijeme za rad sa vatrenom energijom i stvaranje posebnog rituala u čast vaših namjera. Jedan lak način za rad sa elementom vatre je izvođenje rituala uz svijeće. Složene rituale možete pronaći na internetu ako vam je tako lakše, ili jednostavno možete da zapišete listu namjera i izgovorite ih naglas dok palite svijeću u noći mladog Mjeseca.

Navedite jednostavno pojašnjenje onoga što želite da manifestujete i kombinujte ga sa snagom zapaljenog plamena. Ovo može biti moćan ritual koji će vas dovesti u dublji dodir sa vašim strastima.

NE TREBA DA: Brinete o tuđim očekivanjima
Tokom martovskog punog Mjeseca u znaku Vage bilo je dosta naglaska na dinamici odnosa i našim ulogama u partnerskim odnosima. Ali točak zodijaka se okrenuo, i energija ovog Mjeseca se sručila na vas. Ući ćete u kontakt sa svojim najautentičnijim željama, težnjama i ciljevima – prigrlite stvari koje pale vašu vatru.

Ne brinite da li ćete umiriti sve oko sebe ili raditi stvari na osnovu tuđih očekivanja. Pod ovim mladim Mjesecom u nezavisnom Ovnu, jedina osoba na koju treba da mislite ste VI sami.

TREBA DA: Iskoristite Mjesečev zamah i napravite velike poteze
Ovaj mlad Mjesec formira pozitivan se*stilni aspekt sa akcionom planetom Mars, koja blagosilja sve horoskopske znake naletima motivacije i fizičke energije. Prizovite što više hrabrosti i ne plašite se da budete impulsivni, kako biste maksimalno iskoristili ovaj vajb.

Nema potrebe da budete plašljivi kada je u pitanju ronjenje prema vašim željama – jurišajte naprijed sa nezaustavljivim stavom i započnite nešto nevjerovatno.

NE TREBA DA: Budete pretjerano agresivni pri dostizanju svojih ciljeva
Ovaj mjesec gradi samopouzdanje i učinit će da se osjećate neustrašivo, motivisano i energično u pogledu osvajanja ciljeva – ali to ne znači da treba da gazite druge ljude u tom procesu. Napet kvadratni aspekt između Mjeseca i Plutona gladnog moći, mogao bi da vam baci neke prepreke na put.

Ne dozvolite da vam sva ova vatrena energija Ovna prouzrokuje da raznesete sve oko sebe ako se pojavi izazov. Umjesto da budete preterano intenzivni u pogledu pobjede ili razbijanja konkurencije, fokusirajte se na svoj put i slavite svoje uspjehe u njihovom razvoju, prenosi “Luftika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh