Svaštara

Falsifikovali pozitivne testove kako ne bi išli u školu, cijeli razred završio u karantinu

Zbog toga je 25 đaka iz razreda moralo da ostane kod svojih kuća na 10 dana. Bilo je obuhvaćeno i nekoliko nastavnika uoči raspusta u martu

škola Švicarska - Blick.ch

Učenici u švicarskom gradu Baselu falsifikovali su pozitivne rezultate testova na Covid-19 da ne bi išli u školu, zbog čega je čitav razred stavljen u karantin, a protiv počinilaca je pokrenut disciplinski postupak nakon što se saznalo za prevaru.

Tri učenika srednje škole u Baselu falsifikovala su SMS poruke iz švicarske aplikacije za kontakte sa oboljelima od Covida-19, javlja Blick.

Zbog toga je 25 đaka iz razreda moralo da ostane kod svojih kuća na 10 dana. Bilo je obuhvaćeno i nekoliko nastavnika uoči raspusta u martu.

“Ovo nije samo dječija smicalica, nego ozbiljan incident”, izjavio je Simon Thiriet, portparol odjeljenja za obrazovanje u Baselu.

Škola planira da podnese krivične tužbe zbog falsifikovanja “dokumenata o zdravlju”, ali ne namjerava da izbaci učenike. prenosi “Fokus“.

Thiriet je rekao da su đaci u “drugačijoj situaciji” zbog pandemije, ali da to ne može biti izgovor za djelo je počinilo troje učenika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh