Svaštara

Presranite davati sebe onima koji vas ne zaslužuju – 7 stavri koje žena koja poštuje sebe ne radi

Poštovati sebe znači znati svoju vrijednost i znati cijeniti sebe. Poštovati sebe znači prihvatiti svoju posebnu prirodu i pratiti svoj put bez obzira šta drugi kažu na to.

Sretna žena - Savjetnikuspjeha.com

Drugim riječima, poštovati sebe znači zaljubljivati se u sebe iznova i iznova. Postoje neke stvari koje žena koja poštuje sebe neće uradit, pročitajte ih u nastavku.
1. Ne prihvata površno izvinjenje; Svako može reći izvini, ali samo će poštena osobe pokušati ispraviti ono što je uradila i neće to više nikada uraditi.

2. Neće slušati druge kako kukaju o svom životu; Prestanite davati pažnju ljudima kojima je potrebno samo da budu u centru pažnje. Prestanite gubiti svoje dragocjeno vrijeme na ljude koji vas ne zaslužuju. 3. Ne opravdavajte se drugima; Ne trebaš se pravdati drugim za život koji živiš i odluke koje donosiš.

Niko ne bi trebao uticati na vaše odluke i na način na koji živite svoj život. Vaš život je samo vaša stvar. 4. Ne žurite da odgovarate na pozive i poruke; Više ne stavljate potrebe drugih ispred svojih. Ako nemate vremena i želje slušati tuđe probleme, jednostavno to ne radite.

Jer samo vi znate šta je najbolje za vas. 5. Ne obraćate pažnju na ono što drugi očekuju od vas; Osobu koja poštuje sebe nije briga šta drugi misle o njoj jer zna da nikome ništa ne duguje. 6.Ne dajete drugu šansu ljudima koji nisu zaslužili ni prvu; Više niste naivna osoba koja svima sve oprašta.
7: Ne radite više ono što ne želite; Osoba koja poštuje sebe radi ono što njoj odgovara i ono što misli da je najbolje za nju. Ona zna svoje granice i nikada nikome neće dozvoliti da ih pređe., pišeInfpult

Dosta vam je davanja sebe ljudima koji vas samo iskorištavaju. 7: Ne radite više ono što ne želite; Osoba koja poštuje sebe radi ono što njoj odgovara i ono što misli da je najbolje za nju. Ona zna svoje granice i nikada nikome neće dozvoliti da ih pređe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh