Svaštara

Sve prednosti sek*a poslije četrdesete! NIKAD LAKŠE DO VRHUNCA!

S godinama sve više uživamo u seksu, a to je velika prednost kada se radi o željenom orgazmu, pokazuju istraživanja.

Ljubav - N2

straživanje je pokazalo da 40 odsto ispitanih 20-godišnjakinja ima problema s postizanjem orgazma, dok je isto to izjavilo svega 20 odsto žena u četrdesetima.

Predstavljamo vam 10 činjenica o seksu u četrdesetim:

Više truda

Oba pola se suočavaju s problemom pada hormona. To može da smanji seksualnu uzbuđenost, želju i ugođaj. No, postoji rešenje. Potrebno je više stimulacije i senzualnosti tokom odnosa.
Imate više hrabrosti
U četrdesetim možete da imate bolji seks nego pre. Motivisaniji ste, samopouzdaniji i bolje poznajete svoje i partnerovo telo. Možete da istražujete i češće se igrate. Budite kreativni, igrajte uloge, gledajte erotske ili porno filmove zajedno, isprobajte tantru…


Bolji orgazam

Kako imaju više samopouzdanja, žene se lakše opuštaju i tačno znaju šta žele. S iskustvom je lakše postići orgazam, pa se često kaže da nakon 40. nastupa druga faza seksualnog iskustva. Istraživanja pokazuju da 70 posto žena u 40-im i 50-im češće doživljava orgazam nego one u 20-im godinama.
Muškarci mogu duže

Nakon 40. muškarci primećuju da seks može duže da traje, zbog godina ili zato što su naučili da odlože orgazam. To ih još više povezuje s partnerkom.
Ponekad on neće Loša stvar je da je rizik od erektilne disfunkcije sve veći. Do toga dovode nezdrave navike – gojaznost, povišen pritisak, neaktivnost i stres. No, erektilna disfunkcija danas se uspešno leči. Pomoći će bolja komunikacija, povećana stimulacija, ali i uvođenje seksualnih pomagala u spavaću sobu.

Koristite lubrikante

Hormoni su krivac za to što seks u tim godinama može da bude neprijatan i ponekad bolan. S padom nivoa estrogena, sluznica postaje tanja i slabije prokrvljena te sporije reaguje na stimulaciju vlaženjem. Najbolji lubrikanti su oni s prirodnim sastojcima poput aloe vere i kokosovog ulja, koji ne narušava pH.
Doktor može da vam preporuči estrogensku kremu koja vraća elastičnost sluznice i omogućava ugodniji seksualni odnos.

Pazite se polnih bolesti

Iako mnogi misle da se to događa samo mlađima, stručnjaci tvrde suprotno. Zbog uzimanja lekova, kontracepcijskih sredstava i pada estrogena, sluznica slabi pa su infekcije češće. Preporučuje se redovnija kontrola.
Mislite na Kardiovaskularno stanje je ključno za održavanje seksualne funkcije. Ono omogućava prokrvljenost što direktno utiče na postizanje i održavanje erekcije. Uz to, ako održavate zdrav kardiovaskularni sistem, izbeći ćete neke nuspojave lekova koje mogu da utiču na seksualnu želju.

Osim toga, redovan seks može da smanji rizik od srčanih bolest. Prema stručnjacima, to je dva puta nedeljno.

Doći će do zatišja

Seksualna želja ne gori uvek istim plamenom. Parovi u dugim vezama često preskaču predigru, izlaske, romantične večere ili seksi poruke. Zaboravljaju da to može da podstake strasti,piše Republika
Seksa i dalje mora biti

U četrdesetim se više povezujete s partnerom, pa to vreme iskoristite za začinjavanje seksualnog života. Prema istraživanjima, 85 posto žena nakon 40. godine smatra da je seks veoma bitan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh