Svaštara

Predstavio se kao njen deda: Oteo djevojčicu iz vrtića, a onda je priča doživjela nezamisliv obrt

Maska mu je bila idealna kamuflaža.

Dijete - Pixabay/RitaE

Njujorčanka Džesi Haris Buton doživjela je jedno od najgorih popodneva u životu kada je shvatila da joj je dijete možda oteto iz vrtića.

Vrativši se s posla, Džesi je zatekla svog oca u kući, ali ne i kćerkicu Lolu (3). Pitala ga je gdje je ona, pošto je prethodno zvala vrtić i vaspitačica je rekla da je deka došao po unuku. Njen otac posmatrao ju je zbunjeno, govoreći da je još u vrtiću.

Džesi je izjurila iz kuće ka vrtiću obavivši još jedan poziv. Vaspitačica je ponovila da je prije 15 minuta stariji gospodin s maskom na licu došao i pokupio njenu kćerkicu. Rekao je da je njen deda.

Dok je išla u vrtić, Džesi je plakala i zamišljala svakakve scene shvatajući da joj je dijete kidnapovano. Očito da je kidnaper iskoristio mjeru protiv epidemije koronavirusa i s maskom je prevario vaspitačicu.

Majka je, dok je išla ka vrtiću zvala najbolje prijateljice da provjeri da nije neki od njihovih muževa uzeo Lolu. Gotovo vrišteći je upala u vrtić i pitala šta se dešava. Vaspitačice su bile u potpunom haosu koliko su i one bile prestravljene. Pozvale su i policiju.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, iz jednog auta je izašao stariji čovek s maskom vodeći njeno dijete. Džesi je potrčala ka Loli i zagrlila je dok je stariji, pomalo izgubljeni čovjek rekao da je i on pomiješao unuke, pošto njegova strašno liči (što i jeste istina) na djevojčicu koju je pokupio.

Priznao je da mu je djevojčica u autu otvorila oči kada mu je nekoliko puta rekla da on nije njen deda.

“U međuvremenu je policija došla i privela je zaboravnog deku jer se njegov potez zvanično vodio kao pokušaj otmice”, naglasila je Džesi u jednom od odgovora na Instagramu.

Na kraju je uz silne provjere identiteta i priče drugih, uz novčanu kaznu i upozorenje pušten iste večeri na slobodu. Džesi je video objavila na Instagramu naglasivši da su ovakve situacije veoma moguće u vremenu koronavirusa kad svi nose maske, te da roditelji moraju da obrate pažnju na dodatne mjere zaštite djece, prenosi portal “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh