Svaštara

OVO PRIRODNO ĐUBRIVO OPORAVLJA I UVELE BILJKE, A ZDRAVE UDVOSTRUČI: Treba vam samo kora od banane! (RECEPT)

Ovo je super prirodan način da podstaknete rast biljaka, a pomoći će vam i kod onih koje ste već “otpisali” jer su počele da venu!

Banane - 123rf.com

“Bez ikakvih kemikalija udvostručiće vaše biljke”, kažu vlasnici biljaka koji su isprobali trik s “banana vodom”. Trik je postao vrlo popularan na australijskim društvenim mrežama, nakon što je objavljen na Facebook stranici za amaterske baštovane.

Voda koja se dobija miješanjem veoma zrelih kora banana sa smeđim šećerom i vodom i potom čekanja nekoliko dana da se smesa fermentiše, naziva se novim “svetim gralom prirodnog đubriva”, piše Dejli Mejl.

– Vodu dodajte biljkama, a kora kasnije može da ide u kompost. Moje biljke su zelene i pune života zbog toga – napisali su oni koji su isprobali trik na biljkama koje su bile uvenule do te mjere da je bilo izgledno kako neće preživeti.

Razlog zbog kojeg trik djeluje je taj što banana djeluje kao prirodno đubrivo za biljke. One su prepune minerala kalijuma, fosfora i kalcijuma i imaju mnoštvo blagodati za biljke, prenosi 24sata.hr.

– Pomažu kod poboljšanja opšte životne snage i života, izgradnje otpornosti na štetočine i bolesti i pri oprašivanju. Fosfor u banani takođe pomaže u dobrom rastu korena i izdanaka – napisali su baštovani.

Što se tiče toga koliko često treba koristiti ovaj prirodni pomagač, ova žena savjetuje svakih nekoliko nedjelja. Jednostavno svaki put kada neko pojede bananu, koru stavite u vodu i iskoristite za biljku kojoj je najviše potrebno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh