Svaštara

ŽENA JE USULA OMEKŠIVAČ U VODOKOTLIĆ NAKON ŠTO JE OČISTILA WC ŠOLJU – OVO JE RAZLOG: Kada čujete odmah ćete isto uraditi

Ako smo i mislili da se omekšivač za rublje može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odjeću, zaljubljenici u čišćenje na društvenim mrežama stalno pokazuju da to nije tako i otkrivaju mu nove svrhe.

Često se tako u videozapisima o čišćenju na TikToku, Twitteru i Instagramu omekšivač rublja spominje kao sredstvo s više mogućih namjena: od sredstva za difuzore za ugodniji miris doma, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha, prenosi The Sun.

Pranje sudopera

Popularna britanska ‘influencerica čišćenja’ Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjski sudoper, koji nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Sudoper prvo začepi i u njega ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa ravno iz kuhala za vodu doda i vruću vodu.

– Omekšivač ostavite da djeluje četiri sata, pustite vodu iz sudopera i spužvicom očistite ako je ostalo prljavštine – savjetuje Mrs. Hinch.

Pranje prašnjavih radijatora

Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere spužvicom, vrućom vodom i omekšivačem

– Omekšivač za rublje na starom i prašnjavom radijatoru: sad izgleda kao nov i sjajno miriši – podijelila je.

Brisanje prašine

Korisnica Clean Queen pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik kako s omekšivačem sprječava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata. – Izlijte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će spriječiti da se brzo opet skupi prašina – kaže ona

-Osvježivanje WC-a

Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC školjku dobro operu, izravno u kotlić uliju omekšivač kako bi kupaonica zamirisala pri svakom puštanju vode.

Pranje ulaznih vrata –

Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i spužvicom, ona izgledaju kao nova. Dodavanje u difuzor TikTok korisnica Nic podijelila je kako u difuzor s trstikom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korištene štapiće trske. –

Miriše nevjerojatno, bolje nego prije – napisala je.

Ulazni i kupaonski tepisi

Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupaonici, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savjetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji učinak preporučuju pranje tepiha u pjenušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da djeluje 30-ak minuta prije ispiranja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh