Svaštara

Mama čija se kći ubila dan prije 12. rođendana poslala snažno upozorenje

HELLEM Villatoro se suočila s najgorom noćnom morom svakog roditelja. Njezina kći Makayla Marie Villatoro je počinila samoubojstvo dan prije 12. rođendana. Zato sada Hellem moli druge roditelje da se pobrinu za mentalno zdravlje svoje djece dok ne postane prekasno za to.

Makayla Marie Villatoro - Gofound

“Uvijek je bila sretna”, rekla je Villatoro: “Nije u redu… Trebala bih slaviti njezin rođendan, a ne oplakivati ​​svoju kćer. To je najgora bol. To je najgora bol na svijetu, kako uopće možeš zaspati znajući da je nema?”

Kao i većina ljudi, obitelj Villatoro to nije očekivala i nisu ni slutili da će njihovo “uvijek nasmijano” dijete počiniti samoubojstvo. Prema GoFundMe-u, koji je pokrenut kako bi se pomogli platiti troškovi Makaylainog pogreba, obitelj sumnja da je vršnjačko nasilje razlog njezinog samoubojstva.

Hellem zato potiče roditelje da ne ignoriraju nikakve znakove upozorenja i dobro paze na to kako se osjeća njihovo dijete. prenosi “Index“.

“Pazite na svoju djecu. Čak i ako vam kažu da su u redu, pritisnite ih. Provjeravajte njihove mobitele”, poručila je ova mama u razgovoru za KTVT.

Američki nacionalni centar za prevenciju nasilja navodi kako djeca koja su žrtve nasilja imaju veći rizik od razvoja depresije, anksioznosti i poteškoća sa spavanjem. Također mogu imati poteškoće u učenju te je vjerojatnije da će napustiti školu.

Prema statistikama, problem vršnjačkog nasilja je sve izraženiji te je sve više djece pogođeno negativnim komentarima, lošim šalama i traumama koje doživljavaju na društvenim mrežama, ali i izvan njih. Istraživanje američke mladeži iz 2018. godine pokazalo je da je gotovo 20% djece u dobi između 12 i 18 godina bilo žrtva nasilja i požalilo se da su takvi incidenti povećali osjećaj izoliranosti, odbačenosti, depresije i tjeskobe, a sve to mogu biti okidači za samoubojstvo, piše Times Of India.

Ako sumnjate da je vaše dijete zlostavljano, evo nekoliko znakova na koje trebate obratiti pažnju:

– Dijete slabo spava ili često pati od noćnih mora


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh