Svaštara

Biti strpljiv je vrlina mudrih – Otkrila sam da me muž vara pa sam mu održala lekciju za pamćenje

Dugo vremena sam imala osjećaj da me muž vara. Uvijek je nekome pisao poruke i smješkao se a kada bih ga upitala kome piše, rekao bi mi da piše svojoj majci.

Djevojčica - Ilustracija / Hrvatska-danas.com

Počeo je ostajati duže na poslu, a kada bih nazvala njegovu kancelariju rekli bi mi da je odavno otišao. Kada bih ga upitala šta se dešava rekao bi mi da izmišljam i nasmijao bi mi se. Kap koja je prelila čašu je bila situacija kada je izašao po mlijeko u deset naveče, a vratio se u dva sata ujutro.

Tada sam odlučila da unajmim privatnog detektiva koji je u kratkom roku potvrdio sve moje sumnje i pokazao mi jasne dokaze nevjere mog muža. Svom mužu nisam ništa rekla. Skupila sam snage da budem strpljiva i sačekam njegov rođendan koji je bio za dva mjeseca.

To mi je dalo dovoljno vremena da nađem sebi novi dom i smislim plan kako da ga razotkrijem. Kada se njegov rođendan približio pitala sam ga kako želi da ga proslavi. On je rekao da će samo izaći na večeru sa nekoliko kolega sa posla i da ne želi praviti zabavu.

Tada mi je sinula sjajna ideja i samo sam se nadala da će upaliti. Rekla sam mu kako baš za njegov rođendan moram poslovno otputovati na par dana. Za to vrijeme sam se smjestila kod prijateljice koja mi je pomogla da relizujem svoj plan.

Već prvu veće mog odsustva iz kuće moja prijateljica i ja smo se odvezle do moje kuće i vidjele nepoznat auto parkiran ispred. Odmah sam znala da je to auto njegove ljubavnice. Tada sam pozvao njegove roditelje, njegovu sestru i nekoliko njegovih prijatelja na njegov rođendan.

Rekla sam im da želim iznenaditi muža i da bismo svi trebali svratiti do naše kuće sa tortom kako bi ga iznenadili. Dogovorili smo se da se nađemo ispred naše kuće u pola 9 naveče kako bi ga iznenadili. Njegova majka je došla sa tortom, a ostali su nosili pune ruke poklona.

Kada sam otvorila vrata naše kuće zatekli smo mog supruga u zagrljaju njegove ljubavnice. Njegova majka je ispustila tortu od iznenađenja, a njegov otac i sestra su počeli vikati na njega. Svi su bili jako razočarani sa njim i njegovim ponašanjem.

Bilo je zanimljivo gledati njega kako moli i njegove kako bjesne na njega i osuđuju ga. Sada kada pogledam unazad nije mi žao što sam to uradila, ali ni sama ne znam odkud mi toliko strpljenje i kako sam mogla toliko čekati. Ipak isplatilo se.

Ovo je bio najbolji rođendanski poklon koji sam mu mogla dati. Lekcija da se ni sa kim ne treba igradi i da svako dobije ono što zaslužuje. On je svoje dobio,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh