Svaštara

5 stvari koje gubimo razvodom,a jako su važne

Kada sam shvatila da je moj brak godov samo sam razmišljala o tome kakav će moj život biti bez mog supruga

Kako ću spavati sama u kreveteu, kako ćemo živjeti sada kada nas je za jedno manje u porodici? Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da u razvodu gubiš mnogo više od supružnika. 1. Gubite prijatelje; Ljudi biraju strane, pa i oni prijatelji koji su vam nekada bili zajednički na kraju izaberu stranu kojoj su više naklonjeni.

Izgubila sam mnogo prijatelja, a za mnoge od njih sam shvatila da mi nikada nisu ni bili prijatelji. 2. Izgubite samopouzdanje; Ako je vaš razvod bio žestok i ružan to može u velikoj mjeri uticati na vaše samopouzdanje i samopoštovanje.

Tada počnete dovoditi u pitan je svoj sud, svoju sposobnost da idete dalje i pitate se da li ćete činiti iste greške ako ikada uspijete da pronađete nekoga novog. 3. Izgubite porodicu; Moj bivši suprug i ja smo bili u braku 12 godina i njegova porodica je postala dio moje porodice.

Bez obzira što se nismo uvijek dobro slagali, oni su i dalje bili porodica, mojoj djeci su uvijek bili porodica. Ipak nakon razvoda gubite te ljude, jer su oni prije svega porodica vašeg muža i uvijek će više biti njegova porodica nego vaša.

4. Gubite vrijeme sa djecom; Kada se razvedete moraćete podijeliti vrijeme koje provodite sa djecom. Moraćete podijeliti rođendane, pražnike i vikende. Sve važne dane u godini ćete morati dijeliti ili ćete ih morati provesti u neugodnoj tišini sa svojim bivšim.

5. Gubite stvari; Izgubite kuću u kojoj ste tolike godine živjeli jer ste prisiljeni da je prodate zato što ne možete da je podijelite na pola. Izgubite automobil, omiljeni kauč, izgubite pola svega. Dijelite finansije, imovinu, trošite novac na razvod pa čak se možete dovesti u veliku finansijsku krizu.

Kada se razvedete ne izgubite samo supružnika, gubite mnogo više. Gubite sve ono što vam je nekada bilo važno,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh