Svaštara

FRIŽIDER VAM IZBIJA OZBILJAN NOVAC IZ RUKU, A DA TOGA NISTE NI SVJESNI: Greške koje svi pravimo skupo nas koštaju!

Svi to radimo, a ne znamo koliko nas košta

Frižider - SlobodnaDalmacija.hr

Greška koju mnogi prave jeste da ne uklanjaju nakupljen led dovoljno često iz frižidera. Negativne posledice ove nemarnosti dosta će vas koštati, kažu stručnjaci za belu tehniku. Rizikujete da vam se uređaj pokvari, a dokazano je da se tako troši više struje.

Nakupljanje leda je glavni uzrok pojačane potrošnje električne energije u frižideru. Uređaj se mora održavati čistim i redovno pregledavati da li ima nepotrebne ili ustajale hrane.

Pored unutrašnje čistoće, važno je da se i spolja održava čistim. Redovno čistite zadnji deo frižidera, kondenzatora i kompresora. Kada su ovi delovi frižidera čisti, onda on troši manje energije. piše “Espreso“.

Ne stavljajte velike kutije, lonce i šerpe u frižider. Tako ometate cirkulaciju vazduha, u frižideru se stvaraju topla mesta, a uređaj počinje “pojačano” da ih hladi i tako troši dodatnu energiju

Zimi u deo frižidera za zamrzavanje stavljajte samo hranu koja je već dobro ohlađena. Tako ćete smanjiti utrošak energije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh