Svaštara

Slažete krevet čim ustanete? Postoji dobar razlog da to prestanete raditi

JOŠ kao djeca smo naučili složiti krevet čim se probudimo. Ta navika obično se povezuje s urednošću i organiziranošću, ali možda radi više štete nego koristi.

Žena - Cosmopolitan.hr

Ako je vjerovati stručnjacima iz tvrtke MattressNextDay, slaganje kreveta čim se probudite stvara idealno okruženje za množenje grinja.

“Grinje vole topao krevet pa ujutro prekrivače treba maknuti i ostaviti da se provjetre i ohlade 30 minuta, a tek onda ih uredno složiti na krevet”, upozorili su stručnjaci za madrace. prenosi “Index“.

Grinje su sitne životinje nevidljive ljudskom oku koje se hrane stanicama mrtve kože. Često se nalaze u namještaju, tepisima, posteljini i plišanim igračkama, a mogu uzrokovati svrbež kože, curenje nosa ili suzne oči ako ste na njih alergični.

Obožavaju vlažna mjesta i temperaturu između 20 i 25 stupnjeva Celzijevih, a Američka zaklada za astmu i alergiju kaže da “u toploj i vlažnoj kući mogu preživjeti tijekom cijele godine”.
Osim što ne trebate odmah po ustajanju slagati krevet, i nanošenje hidratantne kreme prije spavanja nije preporučljivo. Za neke je to ritual, ali ako prebrzo nakon mazanja kremom uđete u krevet, posteljina može upiti vlagu.

“Postoje stvari koje je bolje ne raditi u krevetu, primjerice ne jesti u krevetu, ne puštati kućne ljubimce u krevet i ne koristiti proizvode za njegu kože i tijela barem 30 minuta prije spavanja. Tako ćete osigurati da ih upije vaša koža, a ne posteljina”, dodaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh