Svaštara

OTKRILA SJAJAN TRIK: Evo kako ćete očistiti zagorene lonce i posude sa samo 2 SASTOJKA

Zagorene posude i lonci često nam stvaraju probleme prilikom čišćenja, ali jedna žena otkrila je sasvim jednostavan trik kako ih očistiti uz samo dva proizvoda – sodu bikarbonu i alkoholni ocat, kako prenosi The Sun.

Objavivši postupak na svom TikTok profilu, objasnila je kako je osmislila prirodno rješenje za čišćenje tvrdokornih mrlja s posuđa te oduševila mnoge.

U svoj lonac ulijete hladnu vodu, a zatim dodajte jednu četvrtinu šalice sode bikarbone i jedan čep alkoholnog octa. Sve dobro promiješajte, a zatim zagrijavajte smjesu oko deset minuta.

Smjesu potom izlijte, a svoj lonac iščetkajte spužvicom za pranje suđa. U samo nekoliko sekundi vaš lonac ponovno će izgledati kao nov i biti spreman za korištenje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh