Svaštara

Danas je najsretniji dan u mjesecu! Iskoristite eksploziju fenomenalnih ideja i kreativnosti

Ušli smo u mjesec mart sa nekoliko dobrih vibracija na našoj strani.

Sretna žena - Kurir.rs

Zvanično nema retrogradnih planeta i kraj zime se brzo približava, što se sve čini prilično povoljnim. Ali stvari započinjemo sa posebno visokom notom, jer će i po astrologiji i po numerologiji 3. ​​mart 2021. biti najsretniji dan u mjesecu.

Broj tri u numerologiji odnosi se na kreativnost i komunikaciju. To je visoko optimistična energija koja nas podstiče da uživamo u životu, povežemo se sa svijetom oko sebe i razmišljamo izvan okvira. 3. marta udarit će nas uzbudljiva dvostruka doza ove energije koja se prelijepo poklapa sa astrološkim događajima dana i čini ga savršenim vremenom za kreativne ideje u rješavanju naših ciljeva.

Evo zašto je 3. mart 2021. sretan dan, kako prema numerologiji, tako i prema astrologiji – i kako možete da usmjerite njegovu poletnu energiju u svoj život.

Numerologija 3.3.

U numerologiji, broj tri predstavlja kreativnost, slobodoumlje i radoznalost. Ova optimistična energija nadahnjuje nas da se sa životom borimo sa osjećajem uzbuđenja, smisleno komuniciramo sa okolinom i držimo otvoren um za učenje novih stvari. Tri se zapravo smatraju sretnim i značajnim brojem u mnogim različitim sistemima vjerovanja, kultura i religija – razmislite o „pravilu trojke“ koje je uobičajeno u toliko različitih škola mišljenja, ili o ponovljenoj upotrebi broja tri u Bibliji ( sveto trojstvo, tri mudraca itd.), na primjer.

Pored toga što je visoko kreativan, energija broja tri je i usredsređena na komunikaciju – da svijetu izrazimo naše jedinstvene ideje i ostanemo otvoreni za primanje jednako jedinstvenih ideja. I zato što numerološka magija ovog datuma udvostručuje frekvenciju broja tri, imat ćemo još više njegove istančane, pozitivne i uzbuđenjem ispunjene energije za rad, piše bustle.

Astrologija 3.3.

Dan je izuzetno dramatičan na nebu, jer ćemo imati napeti lunarni T-kvadratni aspekt koji uvlači ogromnih pet planeta u kosmičku svađu. Emotivni mjesec, nepredvidivi Uran i skup planeta u stelijumu Vodolije (koji uključuje Saturn, Merkur i Jupiter) predstavljat će nam neke izazove koje moramo riješiti – što na papiru ne zvuči tako sretno. Ali ti izazovi su zapravo tu da nam pomognu da rastemo na sve najbolje načine.

I na sreću, kosmos nas ne tjera da danas radimo sve baš za svoju sreću. Mjesec formira nekoliko aspekata sretnog trigona i sa Venerom (planeta ljubavi i romantike) i sa suncem (planeta kreativnosti i samopouzdanja). To ga čini izuzetno povoljnim danom za ljubav, ljepotu, umjetnost i samoizražavanje – čak i uprkos planetarnoj drami T-kvadrata.

Međutim, najznačajniji astrološki trenutak u danu događa se kada Mars uđe u Blizance, gdje će se zadržati do 24. aprila. Mars je planeta koja vlada nad tim kako slijedimo svoje ciljeve, pa ćemo svi osetiti osvežavajući vjetrić promena koji dolaze preko našeg osjećaja odlučnosti danas kada prelazi u carstvo Blizanaca. U savršenoj sinhronosti sa numerologijom, Blizanci su treći znak zodijaka i povezani su sa sličnim temama kao broj tri – komunikacija, radoznalost, velika energija, kao i misli i ideje. Ovaj astrološki dašak svježeg vazduha (u kombinaciji sa numerološkim vibracijama) natjerat će nas da napunimo novim idejama i napunimo motivacijom potrebnom da ih ostvarimo.

Energija 3.3.

Zbog numerološkog značaja 3. marta, današnja energija stavlja akcenat na komunikaciju, kreativnost i iznošenje ideja. Pravo je vrijeme da se povežete sa drugima i predstavite sebe kako biste pomogli da vaši umjetnički sokovi poteku. Ako budete društveniji, hvatate korak sa prijateljima i na drugi način se okružujete nadahnjujućim ljudima, pomoći će vam da prihvatite nove perspektive i nove načine razmišljanja – što će sve dobro služiti vašoj kreativnosti.

Zahvaljujući optimističnoj atmosferi broja tri u kombinaciji sa snagom Marsa koji ulazi u Blizance, ovo je takođe sjajan dan za smišljanje novih pristupa vašim ciljevima i započinjanje rada na njima. Sretni astrološki aspekti dana nagoveštavaju glatko jedrenje i visok nivo samopouzdanja i kada su u pitanju romantični poduhvati ili lični projekti. Ne plašite se da napravite neke zaljubljene poteze ili preduzmete korake ka svojim najvećim ciljevima – vrijeme je da vaša autentičnost i žudnja za životom zasijaju. Kosmička energija dana u potpunosti je tu za to, prenosi “Luftika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh