Svaštara

Trebamo li piti vodu dok jedemo? Evo što kaže indijska tradicionalna medicina

VODA je najzdravije piće na svijetu. Ispijanje vode je jedna od navika koja može pomoći u mnogo toga, između ostalog i u upravljanju tjelesnom težinom. Neki vodu piju između obroka, neki prije, a neki njome završavaju jelo. Što je ispravno? Svatko ima svoju filozofiju, a mi smo istražili što kaže ayurveda, sustav tradicionalne medicine, koja potječe iz Indije.

Voda - Nezavisne.com

Mnogi vodu vole popiti prije obroka jer njome napune želudac i konzumiraju manje hrane. No, prema ayurvedi, to može dovesti do slabosti i mršavosti.

Ayurveda kaže da nije idealno ni završiti obrok čašom vode. Iako tako ljudi upotpune osjećaj sitosti, Times of India navodi da to zapravo vodi prema pretilosti.

Stoga, prema ayurvedi, vodu je najbolje piti gutljaj po gutljaj tijekom obroka. To pomaže u razgradnji hrane i poboljšava rad probave. Preporučuje se da voda koju pijete bude topla radi boljeg metabolizma i probave. U nju možete dodati suhi đumbir u prahu ili sjeme komorača. prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh