Svaštara

Ako vam neko uputi lijepu riječ ne znači da flertuje – 5 načina da razlikujete ljubaznosti i flert

Da li vam se nekada desilo da upoznate nekoga ko je drag i simpatičan, želi da razgovara sa vama, a oda se zapitate da li on to flertuje sa vama ili vam se samo čini?

Ljubav - Inforsportal.com

Postoje neki ljudi koji su jednostavno dragi i ljubazni pa njihovu ljubaznost ćesto možemo pomiješati sa flertom. Ako želište izbjeći neugodnost pročitajte nekoliko korisnih savjeta koji bi vam mogli pomoći da razlikujete ljubaznost od flerta.

1. Obratite pažnju na govor tijela; Ovo je jedan od najvažnijih pokazatelja koji mogu pokazati da li neko želi sa vama biti samo prijatelj ili nešto više. One osobe koje flertuju nesvjesno traže više fizičkog kontakta. Može te na primjer često dodirivati ili vam uputiti intenzivniji pogled.

2. Obratite pažnju kako se ponaša sa drugima; Pogledajte malo kako se ta osoba ponaša prema drugim ljudima. Ako primjetite da se prema njima ponaša isti kao i prema vama, znači da je u pitanju samo ljubaznost. 3. Analizirajte komplimente koje vam upućuje; Ako se radi o komplimentima o tvojoj frizuri ili haljini koju si obukla vjerovatno samo pokušava biti ljubazan.

Ako su komplimenti ipak lične prirode možeš biti sigurna da flertuje sa vama. Ipak, obratite pažnju i na to kakve komplimente daje drugima. 4. Uzvrati mu flert i vidi šta će se desiti; Ako primjetite da neko flertuje sa vama uzvratite i vi flertom.

Ako primjetite da vaš sagovornik pokušava vratiti razgovor na prijateljski nivo, dobili ste svoj odgovor. Ali ako na vaš flert reaguje sa ushićenjem, onda vam je sve jasno. 5. Obratite pažnju na njegovo ponašanje ne društvenim mrežama; Pogledajte da li vaš potencijalni partner komentariše drugima slike i šalje im smajliće u istoj mjeri kao i vama,piše Infpult

Ako to ne radi budite sigurni da flertuje, a ako to ipak radi onda je samo ljubazan i voli komentarisati slike drugih ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh