Svaštara

Ako ne cijeni vaše mišljnje nece cijeniti ni vas: Najraniji znakovi da veza možda neće dugo trajati

Svi mi se na početku veze zanesemo i sve nam izgleda idilično i divno.

Svađa - Tportal

Ali, tek kada skinemo ružičaste naočale, možemo vidjeti sa kakvom smo osobom u vezi. Mnogi tako mogu zaglaviti u lošoj i toksičnoj vezi zanemarujući jasne znakove koje možemo vidjeti već na samom početku veze, a koji nam mogu pokazati da li naša veza ima budućnost ili ne.

1. Osjećate samo strast; Često je upravo strast razlog zbog kojeg se na početku veze ne možete zasititi jedno drugoga. Ali, ako primjetite da se vaša veza temelji samo na strasti i da nemate ništa drugo zajedničko, onda vaša veza neće trajati.

2. Ne možete biti svoji; Normalno je da nam je ponekad potrebno vremena da se nekome otvorimo, ali ako imate osjećaj da pored vašeg partnera ne možete biti ono što zaita jeste, onda to nije to.

3. Nemate dobru komunikaciju; Ako vaš partner ne zadovoljava vaše potrebe u komunikaciji onda vas dvoje niste kompatabilni.

Komunikacija je važan faktor u svakoj vezi i ako ona ne postoji veza je osuđena na propast.

4. Ne sviđaju vam se njegovi prijatelji; Osobe sa kojima se vaš partner druži vam mogu najbolje pokazati kakav je on zaista. Možda se on pretvara pred vama, ali njegovi prijatelji se definitivno neće pretvarati.

Ponašanje njegovih prijatelja vam može reći kakav je on zaista, jer ne kažu bez razloga sa kim si takav si.

5. Ne cijeni vaše mišljenje; Ako primjećujete da vašem partneru nije stalo do vašeg mišljenja i da ga ne cijeni, znajte da neće ni vas cijeniti i poštovati.

6. Vi prihvatate njegove greške, a on vas kritikuje; Što ste duže sa nekim u vezi bolje ga upoznajete. Ako vas muškarac kritikuje i osuđuje kada nešto pogriješite, a od vas očekuje da prihvatite njegove greške, vaša veza neće imati sjajnu budućnost.

7. Njegovo ponašanje prema drugima; Ono što svakako treba da uradite jeste da obratite pažnju kako se vaš partner ponaša prema drugim ljudima. Način na koji se ponaša prema drugima može pokazati kako će se ponašati prema vama, prenosi Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh