Svaštara

Terapeuti otkrili: Zbog ovih problema u vezi obično dolazi do raskida

Na Redditu se pojavilo pitanje za bračne terapeute, da otkriju koji znakovi ukazuju na to da je veza propala ili da ide ka raskidu.

Svađa - Kurir.rs

To su stvari koje su, prema njima, znaci da nešto nije u redu sa vašom vezom.

– Kada je jedna osoba potpuno zavisna od druge, posebno u relativno mladom uzrastu – mislim i finansijski i emocionalno. To su obično mlade žene (ponekad muškarci) koje ne rade, nemaju djecu, ostaju kod kuće po cijeli dan i nemaju prijatelje ili hobije. Veoma nezdravo i ogroman znak upozorenja. Uvijek se završava bolnim i neurednim raskidom – napisao je jedan korisnik.

– Kada jedan partner želi previše da kontroliše drugog. Obično vidim da ljudi moraju da šalju slike svojim partnerima držeći određeni broj prstiju u vazduhu ili na drugi način dokazuju da je fotografija snimljena u to vrijeme. To je zlostavljanje – glasio je odgovor,piše Kurir.

– Partneri koji žele da promjene neke osnovne karakteristike drugog partnera – smatrao je jedan korisnik najozbiljnijim znakom upozorenja.

– Kada ostanu zajedno zbog djece. To dovodi do nezdravog načina razmišljanja u kojem par na djecu gleda kao na teret i vjeruje da će pomoći djeci ako ostanu u nezdravoj vezi – objasnio je korisnik Reddita.

– Kršenje granica. Testiranje granica pomalo je u redu, ali ponavljano kršenje granica veliki je znak za uzbunu – dodao je terapeut.

– Po mom iskustvu, jake i zdrave veze grade se na dvije veoma važne osobine: povjerenju i poštovanju – glasio je komentar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh