Svaštara

Poprskala je ovu smjesu na zidove pune buđi: Nekoliko minuta kasnije zasijali su kao novi!

Nema potrebe da krečite i mjesecima gledate crne fleke na zidovima!

Vlaga - korisno.net

Ukoliko imate problem sa stvaranjem buđi u ćoškovima i nedostupim regijama u kući, koje je teško dohvatiti, pa vrlo često morate da se penjete na merdevine, vjerovatno imate problem sa spoljašnjom izolacijom zidova, usred čega dolazi do stvaranja buđi, prenosi “Novi“.

Mnogi čekaju da dođe vrijeme za krečenje kako bi eliminisali buđ sa zidova, a zapravo to možete da uradite još danas, uz pomoć jedne pumpice i krpe i smjese koja se veoma lako pravi.

Potrebni sastojci:

  • jedna šolja destilovane vode
  • šolja votke ili rakije
  • 10 kapi eteričnog ulja čajevca
  • 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa
  • 10 kapi eteričnog ulja lavande

Pomiješajte sastojke u flašicu sa raspršivačem i nanesite na određeno mjesto, gdje ima vlage, sačekajte par minuta, a zatim prebrišite vlažnom krpom.

Ovi sastojci su potpuno prirodni i možda neće djelovati kod tvrdokorne vlage koja dugo stoji na zidovima, ali i za to postoji rješenje koje je malo agresivnije, pa zato prilikom čišćenja koristite rukavice, piše “Srbija danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh