Svaštara

Dječak se utopio dok je pokušavao spasiti mlađu sestru iz zaleđenog ribnjaka

Desetogodišnji dječak se utopio nakon što je skočio u zaleđeni ribnjak kako bi spasio svoju šestogodišnju sestru.

Benjamin Lucket - Daily Mail

Djevojčica se trenutno oporavlja u bolnici nakon što je prije dva dana upala u zaleđeni ribnjak u Tennesseeju (SAD) te je tom prilikom njen brat preminuo pokušavajući da je spasi od gušenja.

Abigail Luckett (6) je sada u mogućnosti da priča sa svojom porodicom nakon što je skinuta sa aparata u utorak, saznaje Daily Mail od prijatelja bliskih porodici.

Djevojčica se igrala blizu zaleđenog ribnjaka sa svoja dva brata u blizini njihove kuće u Milingtonu u nedjelju kada je iznenada ispod nje pukao led te je upala u ribnjak.

Benjamin je brzo reagovao te je skočio da pokuša da spasi svoju sestru od gušenja, međutim oboje su bili u nemogućnosti da izađu iz vode.

Drugi brat je otrčao po pomoć te je njihov otac, Robert Luckett, uspio da izvuče djevojčicu iz vode, ali nije mogao dohvatiti dječaka.
Vatrogasac, Shelby County, je došao na lice mjesta te je zahvaljujući njemu dječak izvučen.

Oboje su primljeni u obližnju Le Bonheur Children’s bolnicu gdje je Benjamin proglašen mrtvim.

„Benjamin je sve vrijeme pokušavao da njegova sestra bude izvan površine vode. To je ogromna žrtva koju je on bio spreman da uradi za svoju mlađu sestru“, kaže Pastor Stilgenbauer.

Abigail se sada oporavlja u bolnici i čini se da joj „ide dobro“, kako kaže Stilgenbauer. Porodica je iznenađena podrškom koju su dobili od lokalne zajednice nakon što je incident izbio.

„Njihova majka Christine, mi je nekoliko puta skrenula pažnju da se zahvalim ljudima“, kaže Pastor.

Nakon ovog incidenta, Shelby County Sheriff’s Office, upozorio je na opasnost od zeleđenih ribnjaka, bazena, jezera.

„Led nije dovoljno jak da bi izdržao ljudsku težinu“, kako stoji u izjavi.“Budite oprezni tokom ovih hladnih dana.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh