Svaštara

GENIJALNO, ŽENE BIT ĆETE ODUŠEVLJENE! VEŠ ĆE VAM BITI MEKŠI NEGO IKAD: Evo šta treba da uradite

Iako operete veš, on ne bude čist kako biste željeli? Danas vam otkrivamo neke manje poznate, ali učinkovite savjete koji se koriste i u hotelima za postizanje izvanrednih rezultata pranja, a njihov rezultat će vas oduševiti.

Mašina za veš - Espreso.rs

Veš mašina

Idealna je da mašinu napunite di 80% kapaciteta. Ako stavite previše veša, neće ga dobro oprati, a i sam uređaj može biti oštećen.

Temperatura vode
Temperatura od 40-60° C se smatra optimalnom za dezinfekciju posteljine i uklanjanje prljavštine. Pranje u hladnoj vodi ne uništava bakterije i prašinu, dok vruća voda može oštetiti tkanine.

Pomoć kod pranja

Omekšivaći imaju tendenciju da se nakupljaju u tkanini i na kraju vaši ručnici budu kruti. Kako bi izbjegli ovaj problem, hotelski radnici koriste bijeli ocat. Jednostavno dodajte malo octa tokom ispiranja.

Sušenje
Stručnjaci preporučuju veš sušite na otvorenom, izlažući ga sunčevoj svjetlosti. Ako morate koristiti sušilicu, stavite tenisku kuglu u bubanj kako bi ručnici bili mekani.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh