Svaštara

TRGOVCI OTKRILI TRIK: Evo kako da kupite SAVRŠENE FARMERKE bez probanja u BUTIKU! Odlučili da nam otkriju u čemu je fora

Ovo su tri jednostavna koraka koja će vam olakšati pronalaženje traperica vaših snova, bez da ih morate probati.

KORAK 1. ODABERITE VELIČINU

Da biste odabrali pravu veličinu, držite farmerke na krajevima struka i pokušajte ih zamotati oko vrata na nivou dugmeta. Ako se krajevi lako dodiruju, to je vaša veličina.

Imajte na umu da krajevi struka ne moraju nužno da se idealno dodiruju, ali biste ih trebali lagano zamotati oko vrata.

KORAK 2. ODREDITE ŠIRINU

Da biste ovo odredili, savijte ruku u laktu u ubacite je u otvor farmerica. Ako vam veličina odgovara ruka će se savršeno uklopiti u farmerke ( ovo vrijedi samo za farmerke sa standardnim strukom. Ako je struk farmerica visok, ovo pravilo ne vrijedi).

KORAK 3. PROVJERITE DUŽINU

Držite rubove nogu, i raširite ruke koliko god možete. Ako je sredina traperica tačno ispod brade, odabrali ste savršene farmerke.

Ovo su tri jednostavna koraka koja će vam olakšati pronalaženje traperica vaših snova, bez da ih morate probati.

BONUS SAVJET: KAKO DA FARMERKE NE PUŠTAJU BOJU

Kako biste sačuvali njihovu originalnu boju, savjetujemo vam da se pridržavate ovih pet ključnih pravila, piše “Dnevnik.hr”.

1. U običnu vodu dodajte puno soli i potopite farmerice u nju. Ostavite da odstoje sat vremena, a posle ih operite u veš mašini. Bilo da ste tek kupili farmerke, ili ih obukli tek nekoliko puta, primijenite ovaj postupak jer so djeluje kao fiksator boje.

2. Nove farmerke prvo operite u sirćetu. Jednu šoljicu alkoholnog sirćeta sipajte u pregradu za deterdžent, a farmerke operite na programu hladno pranje bez deterdženta i omekšivača. Sirće takođe fiksira boju.

3. Farmerice uvek perite okrenute naopako, i s tamnom odjećom.

4. Perite ih samo na niskim temperaturama, a, ako imate vremena, najbolje bi bilo da ih operete na ruke. Potopite ih u lavoru u hladnoj vodi, sipajte deterdžent za pranje i ostavite da tako odstoje oko 15 minuta, te isperite. Topla voda brže ispire boju.

5. Izbjegavajte sušenje farmerica u sušilici. Visoke temperature štete materijalu, samim tim i boji, te mogu izdeformisati kroj farmerica.

POGREŠNO PERETE FARMERKE CIJELI SVOJ ŽIVOT: Ako uradite OVO, one će trajati 10 godina!

Crne farmerke su klasik u ženskom ormaru – nešto bez čega teško možemo da zamislimo dobar stil; one su dobar izbor za sve svakodnevne prilike, te su ne samo lijepe, već i praktične.

Ipak, malo koji model kroz vrijeme sačuva svoju izrazito crnu boju i već posle nekoliko pranja djeluju staro, izakano i iznošeno. Danas je na tržištu u ponudi čitav spektar proizvoda koji čuvaju crnu tkaninu, ali šta ako je šteta već učinjenina? Može li se povratiti boja crnom džinsu?

Prave domaćice tvrde da je tako nešto moguće, a na forumu Ana.rs otkrile su i cake koje koriste za tako nešto, koje ovom prilikom u potpunosti prenosimo.

“Ja im vraćam crninu bojom za vunu i pamuk koju kupujem na pijaci, a može se naći i po trgovinama. Stavim u veći lonac vodu, razmutim farbu, obično dodam duplo nego što piše, stavim u vodu da prokuva, namočim veš i mokar stavim u vodu, te kuvam pola sata. Naspem kašiku sirćeta i ostavim da se ohladi, ali ga često promiješam, pritiskam sa varjačom, da se jednomjerno ofarba.

Kad se ohladi izvadim iz boje, prevrnem na naličje i stavim u mašinu, dodam prašak, sirće i pustim da se normalno opere. Kad ih izvadim iz mašine, malo ih prosušim, a onda uključim peglu na najjače, pa sa njom temeljno sušim, tako se u stvari tkaninina zapeče sa bojom. Operem nakon toga, isperem u sirćertu, osušim i onda suve farmerke ponovo sa peglom sušim na najjače oko 10, 15 minuta prelazeći po farmerkama. Tako one više ne puštaju boju”, savjet je jedne od članice foruma za koji kaže da provereno daje rezultate.

Druge žene su istakle da su probale da ofarbaju izblijedile farmerke kupovnom bojom za tekstil u veš mašini, ali da to nije dalo rezultata, na šta su nešto iskusnije domaćice imale još jedan savjet.

“Farbanje u mašini nije preporučljivo jer se farba zadrži i na bubnju mašine, pa se ofarba i drugi veš. Ova boja se sa lonca skida sredstvom za čišćenje, mada je najbolje iskoristiti stari lonac. Postoji opcija i da se ne kuca garderoba – to se radi tako što u vruću vodu potopite tkaninu i ostavite 24h da stoji, pa je onda dobro isperete sve dok ne prestane da pušta boju, a onda je mokru sušite sa vrelom peglom da se boja utemelji – zapeče”, otkriva svoje cake jedna žena na forumu.

Ona je dodala i da sve pantalone i farmerke treba prati sa naličja, a ne sa lica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh