Svaštara

Uticaj Venere na znakove Zodijaka – Kod Škorpija budi ljubomoru, u Ribama ljubav i strast

Venera je jedna od najsvjetlijih nebeskih tjela, a zbog njene blizine Zemlji njena energija u velikoj mjeri može uticati na nas.

Ljubav - Kurir.rs

Venera je planeta ljubavi i jedna je od najmoćnijih planeta čiji uticaj je daleko veći od onoga što možemo zamisliti. Astrolozi ostkrivaju kako Venera utiče na znakove Zodijaka i koga najviše štiti.

Ovan: Venera je ta koja u Ovnovima budi toliko ljubavi i spremnosti da pomogne svojim voljenima.
Uticaj Venere na Ovna nije veliki, ali je dovoljan da ih liši njihive sebičnosti.

Bik: Venera je planeta vladar osoba rođenih u znaku Bika. Ona im daje energiju i pomaže im da prebrode teške trenutke u kojima se nađu. Tokom njene retrogradnosti, produktivnost Bika dramatično pada, ustupajući mjesto lijenosti i sumnjičavosti.

Blizanci: Za Blizance je veoma povoljan period kada se Venera nalazi u retrogradnoj fazi jer preuzima njihov višak energije, što ih često dovodi u neugodne situacije. Vebera u njima budi spremnost na kompromis i slušanje mišljenja drugih.

Rak: Venera u Rakovima budi sve ono najbolje.

Kada je Venera u Ovnu ili Lavu, Rakovi postaju vrlo raspoloženi, ali i dalje ne prestaju voljeti svoje najmilije i biti pouzdan oslonac.

Lav: Venera na Lavove djeluju tako što im pomažu da izaberu pravi put. Ona čini da Lavovo zaborave na svoje probleme i misle samo na pozitivni.

Djevica: Kada se Venera nalazi u znaku Strijelca ili Riba, Djevice se pretvaraju u najbolju verziju sebe. Djevice tada žele svijet oko sebe učiniti ljepšim mjestom za život.

Vaga: Svu nevjerovatnu žudnju za ljepotom i modom, muzikom i drugim vrstama samoizražavanja u Vagi uzrokuje upravo Venera, koja zajedno sa Saturnom stvara karakter ovih ljudi.

Kompatibilnost Vage sa većinom horoskopskih znakova je također zahvaljujući pomoći Venere.

Škorpija: Venera na Škorpije utiče na taj način što u njima budi ljubomoru. Kada se Venera nalazi u retrogradnoh fazi ta ljubomora može još više da se pogorša.

Ako je Venera u Vagi ili Biku, Škorpije se pretvaraju u savršenu srodnu dušu.

Strijelac: Venera ima veoma blagotvoran uticaj na Strijelčeve, a kada se nalazi u retrogradnoj fazi za Strijelčeve je tada još povoljnija. To objašnjava čin jenicu da se Strijelčevi nikada ne umaraju i uvijek su puni snage, motivacije i samopouzdanja.

Jarac: Jarčeva istrajnost je posljedica uticaja Venere. Daje im snagu da se ne predaju i ne slome pod udarcima sudbine. Ova planeta pomaže tim ljudima da budu vjerni sebi i svojim principima.

Vodolija: Na Vodolije Venera djeluje najpovoljnije i najnježnije.
Vodolije od Venere dobijaju samo ono najbolje. Čini ih vedrim i optimističnim te poboljšava njihove intelektualne sposobnosti.

Ribe: Venera na Ribe utiče veoma snažno i pozitivno. Ribe od Venere dobijaju ljubaznost, ljubav, želju za romantikom , senzualnost i strast. Venera je uvijek na njihovoj strani u bilo kojoj situaciji da se nađu, prenosi Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh