Svaštara

Strast nije najvažniji dio veze, ali njen nedostatak često dovodi do preljube: Sociolog objašnjava

Strast možda nije najvažniji dio veze, ali kako istraživanja pokazuju ona je uzrok mnogih prevara.

lepaisrećna

Sociolog Alicia M. Walker, autorica knjige Tajni život nevjerne supruge, provela je puno vremena proučavajući uzroke nevjere. Došla je do zaključka da je većina nevjernih žena, s kojima je razgovarala dok je prikupljala materijale, izjavila da nisu bile zadovoljne u spavaćoj sobi.

Istovremeno, učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da to promijene; neke su objašnjavale to svojim muževima, neke su tražile i pomoć bračnog savjetnika, a na kraju su se ipak odlučile na preljubu… U istraživanju Ashley Madison, otprilike 90% ispitanih utvrdilo je da je redovno vođenje ljubavi veoma važno u vezi i braku.

Odnosno, intimnost je vrlo važan dio svake dugotrajne veze. Nažalost, isto istraživanje pokazuje da mnogi ljudi u dugotrajnim vezama ne dobivaju ono što žele od svojih partnera kako bi se osjećali voljeno i sretno. Oko 52% ispitanika reklo je da se u svojoj trenutnoj vezi ne osjećaju potpuno zadovoljnima.

Upravo ta činjenica dovodi mnoge ljude na web stranice za upoznavanje. Koliko god paradoksalno izgledalo, sama preljuba ne mora nužno značiti da je brak osobe koja to čini nesretan. Ponekad je to samo prolazna fraza, a ponekad ipak početak niza preljuba.

Naravno, ne postoji čarobna formula koja bi vam pomogla izračunati što vam točno treba u intimnom životu da biste se osjećali potpuno zadovoljno, no prema istraživanju, 58% muškaraca i žena vjeruje da treba voditi ljubav barem nekoliko puta sedmično. Na kraju, svaka veza je jedinstvena i samo o vama i vašem partneru ovisi koliko ćete biti otvoreni u svojoj zajednici i koliko ste voljni upoznati se, prenosi Pult24info


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh