Svaštara

DJEVOJČICA UMRLA U SNU TRI DANA NAKON ŠTO JE UTVRĐENO DA IMA COVID: RODITELJI SADA SVIMA ŽELE DA POŠALJU VAŽNO UPOZORENJE

Mackenzie Gongora (9) iz San Antonija, u Teksasu, umrla je u snu.

Mackenzie Gongora - Hayat

Preminula je tri dana nakon što se ispostavilo da ima koronavirus, iako nije imala ozbiljnije simptome. Mada još nisu dobili zvaničan nalaz obdukacije, njeni roditelji žele da upozore javnost da Covid-19 može biti opasan i po djecu.

Pozivaju sve roditelje na oprez.

Djevojčica se prvo 29. januara požalila na glavobolju, a roditelji su vidjeli i da ima temperaturu. Kada joj je urađen test na koronavirus, utvrđeno je da je pozitivna.

U intervjuu za “Today”, Erica Gongora, Mackenzina tetka, izjavila je da djevojčica nije imala teškoća sa disanjem kada su je iz Vojno-medicinskog centra “Bruk” poslali kući.

I u narednih nekoliko dana simptomi su bili blagi da bi se prvog februara Mekenzi požalila na bolove u stomaku i umor. Otišla je ranije na spavanje, a u ranim jutarnjim satima drugog februara umrla je u snu, prenosi yahoo. com.

U narednim satima testirani su djevojčicin otac Nejtan, pripadnik Nacionalne garde SAD i njena mlađa sestra Sofia, koji su također bili pozitivni na Covid-19. Majka Kristl je kao medicinski radnik već bila vakcinisana i test je bio negativan.

Porodica ne zna da je Mekenzi imala ikakve druge bolesti, ali kažu da je bila sitna za svoj uzrast. Sada čekaju zvaničan izvještaj medicinskih stručnjaka o uzrocima smrti. prenosi “Hayat

-Mekenzini roditelji su poštovali sve uputstva ljekara i ljekari su veoma zbunjeni što je ona među djecom koja su umrla od covida – kaže djevojčicina tetka Erika Gongora.

Porodica nije još dobila potvrdu da je Covid-19 uzrok smrti, ali vjeruju da bi to mogao biti slučaj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh