Svaštara

Koala izletjela na autoput, te izazvala lančani sudar

Koala nije povrijeđena ni na koji način, rekla je spasiteljka koja je zbunjenu životinju smjestila u gepek

Koala - ABC

Koala koja je izazvala sudar pet automobila dok je pokušavala da pređe autoput sa šest traka, spašena je na jugu Australije.

Policija je saopštila da je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče ujutru u Adelaide nekoliko osoba lakše povrijeđeno, ali da nikom nije bila potrebna medicinska pomoć.

Žena koja je spasila koalu rekla je da je izašla iz automobila kako bi saznala šta je izazvalo gužvu na putu. Ugledala je koalu koja zbog betonske ograde između traka na putu nije mogla da nastavi dalje. Prebacila je svoj kaput preko nje kako bi je uhvatila.

“Koala nije povrijeđena ni na koji način”, rekla je spasiteljka koja je zbunjenu životinju smjestila u gepek i odvezla se do benzinske stanice kako bi je predala spasiocima divljih životinja.

U međuvremenu, koala je uspjela da se popne iz gepeka u kabinu terenca.

“Došla je kod mene pa sam rekla – OK, ostani ovde. Ja ću izaći”, rekla je žena i dodala da je neko vrijeme koala sjedila za volanom kao da je htela da kaže da želi da se provoza, a tada je počela da je fotografiše.

Ona je rekla da živi u blizini šume eukaliptusa i da je naučila tokom ranijih iskustava da koalama treba prekriti oči da bi se smirile.

Navela je da je i ranije zvala spasioce divljih životinja jer je nailazila na koale koje su bile povrijeđene u sukobima sa drugim životinjama.

Koala je kasnije puštena u šumu, daleko od autoputa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh