Svaštara

Evo zašto biste pod hitno trebali prestati koristiti svoj mobitel dok ste na WC-u

SVE je više ljudi ovisno o svojim pametnim telefonima. I to nije nimalo bezazleno. Ako ste netko tko jednostavno ne može zamisliti odlazak u kupaonicu bez svog mobitela, postoje neki rizici koje biste trebali uzeti u obzir. Ne samo da može biti štetno za vaše zdravlje, već utječe i na vaš um i na produktivnost.

Mobitel u toaletu - Jutarnji.hr

Može potaknuti širenje puno štetnih bakterija
Nedavno istraživanje pokazuje da su telefoni prljaviji od same WC školjke, što je prilično odvratna činjenica. Utvrđeno je da su mobiteli prekriveni E. coli, a ova štetna bakterija povezana je s crijevnim problemima poput trovanja hranom. No to nije jedina bakterija koju možete pokupiti u kupaonici. prenosi “Index“.

Možete povećati šanse za dobivanje hemoroida
To se vjerojatno događa zbog količine vremena provedenog na WC-u i vršenja pritiska na vaše organe.

Iako je potrebno više istraživanja kako bi se potvrdila ova veza, slučajevi hemoroida porasli su od uvođenja pametnih telefona. Stoga, premda vas tipkanje po mobitelu dok ste na WC-u ponekad može opustiti, možda tako nesvjesno uzrokujete neke neugodne zdravstvene probleme.

Može ograničiti sposobnost razmišljanja
Mobiteli zapravo prekidaju našu koncentraciju i razmišljanje, ograničavajući našu sposobnost rada na problemu, čak i kad ih ne koristimo ili su isključeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh