Svaštara

OD TOG DANA VIŠE NE RAZGOVARAJU: Šta je SVEKRVA uradila ovoj ženi je NEOPROSTIVO!

Žena je poludila na svoju svekrvu nakon što je njenoj tromesečnoj kćerki samoinicijativno probušila uši.

Tužna žena - Ilustracija / Franceshaxtonmd.com

“Porodica mog supruga i ja smo u prošlosti naišli na neke kulturološke prepreke. Pokušavam ih se kloniti, ali kad uključe moju djecu (imam četvorogodišnjeg dječaka i tromjesečnu kćer), ne mogu”, napisala je na jednoj društvenoj mreži.

Kako kaže, porodici njenog supruga bušenje ušiju je deo kulture i to se bebama većinom radi odmah po rođenju.

“Nisam se osjećala dobro oko toga. Znala sam da se dijete neće sjećati i da je ta bol zanemariva, ali željela sam da ona sama jednog dana donese odluku želi li to učiniti ili ne. Da, rupe mogu zacjeliti, ali radije bih da sama bira”, pojasnila je.

Rekla je svojoj svekrvi da želi da poštuje njen stav, a i suprug se složio. Mislila je da je to riješena stvar, a onda je tri mjeseca nakon porođaja, ostavila svekrvu s kćerkicom.

“Kad smo se vratili, uši moje bebe bile su probušene. Rekla mi je da je to napravila uz pomoć moje sestre. Radila je to svim bebama u porodici i to je za nju tradicija. Pobjesnila sam. Osjetila sam se napadnuto, uzela sam svoju djecu i rekla joj da ide. Poludio je i moj suprug, pa se ispred kuće svađao s njom, a onda je otišla”, prepričala je situaciju.

Od tog dana ne dopušta svekrvi da vidi unuke, a ljude je upitala je li pogriješila. Mnogi su poželjeli da kažu svoj stav.

“To uopšte nije u redu. Nije da je djetetu nalakirala nokte pa se šteta može popraviti. Napravila je rupe u ušima tvog djeteta. Neoprostivo”, kaže jedna osoba.

“Djeca su tvoja, ne njena. Ako ne može poštovati tuđe odluke, onda nije dobar izbor za čuvanje djece”, dodaje druga.

“Svekrva ti je radila iza leđa i ne bi trebala viđati djecu ako ne može slijediti jednostavne upute”, zaključuje treća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh