Svaštara

Htio u zatvor da bi pobjegao od žene, a dobio kućni pritvor

Muškarac iz Kanzasa prije pet godina opljačkao je banku da bi pokušao da pobjegne od žene. Slučaj je ostao upamćen jer se završio pomalo ironično. Na kraju je osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora.

Tužan muškarac - Facebook

Lorens Džon Ripli iz Kanzasa 2016. godine imao je 70 godina. Jednog dana ušao je u banku, i to u neposrednoj blizini policijske stanice u Kanzas Sitiju.

Imao je pištolj i zatražio je od zaposlenih da mu predaju novac.

Prije toga, ostavio je poruku ženi da bi radije bio u zatvoru, nego kod kuće, izvještavao je Kanzas Siti Star.

Pošto su mu u banci predali oko 3.000 dolara u kešu, Ripli je ostao u lobiju i sačekao policiju da dođe, prenoe “Nezavisne“.

On je imao nekoliko ugrađenih bajpasova, patio je od nedijagnostikovane depresije, isticali su njegovi advokati.

Prije ppljačke živio je normalnim životom sa ženom i četvoro djece. Njegov branilac je nazvao pljačku “pozivom u pomoć”.

Na suđenju je Ripli rekao da je tražio medicinsku pomoć zbog mentalne bolesti i da se ponovo osjeća dobro, “kao stari”.

Čak su i predstavnici banke koju je opljačkao podržali blažu kaznu za Riplija.

Neuobičajeno je rijetko da neko ko opljačka banku ne bude osuđen na zatvorsku kaznu, a prema lokalnom zakonu, njemu je prijetilo 37 mjeseci zatvora.

Ripli je, osim kućnog zatvora, osuđen i na 50 sati društveno korisnog rada, a naređeno mu je i da plati banci 227 dolara, kao naknadu za to što su radnike pustili ranije kući na dan kad se pljačka dogodila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh