Svaštara

Mislite da vam mašina za veš “krade” čarape? Evo kako nestaju u pranju

Stavili ste prati veš u perilicu rublja, uključujući i čarape, a kada ste ga izvadili nekoliko njih niste više mogli pronaći. Pitate se, je li vam perilica zaista ‘krade’ čarape? Niste ludi, čarape i manje stvari zaista mogu nestati tokom pranja, a evo što se zapravo dogodi.

Veš mašina - Facebook/Lindsey McIver

U gumi koja se nalazi između vrata i unutrašnjosti perilice može se pronaći gotovo sve čarape. Naime, kada su vrata perilice zatvorena, ova guma ih čvrsto zatvara i ne dopušta da voda izađe. Kako tvrde stručnjaci, tokom ciklusa pranja čarape se jednostavno mogu zaglaviti između nje i metalnog dijela bubnja.

Osim toga, čarape i drugi manji komadi odjeće koji su ‘pobjegli’ iz bubnja tokom pranja mogu se pronaći unutar perilice, samo trebate skinuti poklopac, piše Večernji list.

Kako biste se riješili ovog problema, stručnjaci dijele nekoliko savjeta.

Redovito skidajte gumu, očistite je i pokupite čarape ako ih ima.
Nemojte zatrpavati perilicu velikom količinom rublja tokom pranja.
Koristite malu mrežastu vrećicu za pranje sitnog rublja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh