Svaštara

Ne postoji idealan brak već samo onaj koji dobro funkcioniše – Najčešće laži o savršenom braku

U savršenom braku supružnici se ne svađaju i sve odgovornosti dijele na pola. Ovu rečenicu ste vjerovatno čuli bezbroj puta, a upravo je ona daleko od istine.

Ilustracija - Pixabay

Ne postoji pravilo kako neki brak treba da izgleda i vrijeme je da svi mi prestanemo težiti ka savršenstvu. Ono što treba da uradimo jeste da pronađemo način koji nama najbolje odgovara kako bi naš brak funkcionisao. Stručnjaci za veze su otkrili koje su to najčešće laži o savršenom braku u koje ljudi vjeruju.

Nema šutnje koja traje danima; Dani u kojima partneri ne razgovaraju jedno sa drugim ne moraju da unište vezu. Takvi dani su samo reakcija na višak teških emocija razočarenja, ljutnje i bijesa. Tišina koja traje danima ima smisla samo ako ne traje dugo i ako vodi ka iskrenom razgovoru o problemu koji je zadesio par.

U savršenom braku nema svađe; Svako od nas je drugačiji i svi mi neke stvari drugačije shvatamo. Ako to kojim slučajem završi svađom tu nema ništa loše jer je u redu da se ne slažemo u mišljenjima. Konflikt je sastavni dio međuljudskih odnosa, a svađe nisu negativna stvar sve dok nisu nasilne i destruktivne.

Svađe i rasprave u vezi znače da vam je stalo. One su znak da ste spremni na komunikaciju i na to da se vaši odnosi učvrste. Suprug je najbolji prijatelj; Istraživanja su pokazala da više od 30% žena više vole provoditi vrijeme sa svojom prijateljicom nego sa svojim suprugom.

Za muškarce je ponekad svijet ženskih emocija previše komplikovan i često ne znaju da ženu treba samo slušati. Glavni razlog zbog čega su ženama prijateljice draže je zbog toga što sa njima mogu razgovarati o svemu.

One ih slušaju više nego njihivi partneri i mogu im reći stvari koje partneru ne mogu. U spavaćoj sobi je uvijek vruće; U stvarnosti to nije uvijek tako. Nedostatak vremena i umor su često razlog zbog kojeg se intimni odnosi mjenjaju.

Mnogi bračni parovi nemaju istu želju za intimnim odnosima kao na početku veze. Odnos davanja i uzimanja; Mnogi smatraju da je osnovni princip braka davanje i uzimanje. Smatraju da kada jedna strana nešto da, druga treba da uzvrati, što se ne može u potpunosti sprovesti u djelo.

Veza nije račun iz trgovine koji možete podjeliti na pola i očekivanja bi trebala biti prilagođena okolnostima, prenosi Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh