Svaštara

Ajkule u vodi plivale pored surfera! Dronom sniman susret, a onda je počela borba za život

Evo još dokaza da ajkule svakodnevno plivaju pored surfera, plivača i ronilaca i da rijetko kada pogriješe i napadnu ih.

Ajkula - Screenshot

Na Instagram nalogu “juansharks” koji prati morski i podvodni svijet, a posebno ajkule i druge veće ugrožene morske životinje postavljen je sledeći komentar:

Evo još dokaza da ajkule svakodnevno plivaju pored surfera, plivača i ronilaca i da rijetko kada pogijreše i napadnu ih – piše na nalogu.

Naime, video je snimljen iz drona koji je letio na par metara iznad površine okeana blizu obale Australije. U vodi su bili surferi na daskama, plivači i kajakaši, a onda je dron usnimio veliku bijelu ajkulu kako nezainteresovana prolazi ispod njih u vodi.

Neko od surfera je primijetio ajkulu pa je nastalo opšte bježanje iz vode. To je trenutak koji uznemiri ajkule ili ih natjera da napadnu, ali ova je baš bila nezainteresovana da napada ili je bila sita.

Ovaj kanal je poznat po tome što se angažuje u sferi zaštite svih vrsta morskih životinja, ali poseban akcenat je na ajkulama.

Tako se može vidjeti kako ronioci i to uglavnom djevojke plivaju “rame uz peraje” sa velikom bijelom ajkulom dužine 6 metara, što izaziva popriličnu nevjericu i jezu kod posmatrača, pa se obično misli da je u pitanju fotomontaža, ali onda video snimak sve demantuje, piše “Srbija Danas“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Juan Oliphant #JuanSharks (@juansharks)


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh