Svaštara

UZNEMIRUJUĆE: NJEGOVATELJICA ZLOSTAVLJALA DEMENTNU STARICU, POLICIJA OBJAVILA SNIMKU

Britanska policija na svom je Twitteru objavila uznemirujuću snimku koja prikazuje zlostavljanje dementne starice zbog kojeg je 29-godišnja njegovateljica sa snimke osuđena na šest mjeseci zatvorske kazne.

zlostavljanje - Hayat

29-godišnja Jenny Dady trebala je brinuti polupokretnoj 69-godišnjoj Liz Youngs, no video snimka s nadzorne kamere otkrila je kako ju je umjesto toga čupala za kosu, gurala joj prste u lice i usta te je vukla za nos.

Tokom ljeta 2019. kćerka žene sa snimke, Corrina Cunningham, koja je živjela s njom u kući u Norfolku, počela je primjećivati sitne povrede poput modrica i žuljeva koje je primjetila na svojoj majci.

Zbog svega je uključena kamera koja je cijelo vrijeme bila u sobi i to na vidljivom mjestu. Policija je objasnila kako je porodica Liz Youngs željela da snimka bude podijeljena javno kako slučaj ne bi ispao iz fokusa nakon što je Dady pritvorena.

Kako piše Daily Mail, tokom jednog je posjeta starici Dady sa sobom povela psa koji je izgrebao Liz Youngs, uzrokujući duboke porezotine na njenim nogama.

Dady je, piše se dalje, prisiljavala staricu da jede i verbalno je i fizički zlostavljala. Na snimci se vidi kako ju vuče za kosu i gura joj prste u lice.

Jednom prilikom ostavila ju je golu gotovo punih 30 minuta, mokre kose, i samo s ručnikom preko koljena.

Porodica Liz Youngs snimku je vidjela u novembru 2019. i odmah im je bilo jasno da je starica zlostavljana nakon čega se umješala i policija.

Dady je priznala pogrešno postupanje i zanemarivanje osobe kojoj je potrebna posebna njega i osuđena je na šest mjeseci zatvora.

Znamo da je objava ove snimke izazvala snažne reakcije, potpuno razumijemo da je teško za gledati. Uzeli smo to u obzir prije nego li smo ju objavili. Porodica gospođe Liz tako je poželjela kako bi spriječili slične slučajeve – izvijestili su iz policije.

Video pogledajte i OVDJE.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh