Svaštara

Dužina je bitna – kažu jedni, dužina uopće nije bitna – kontriraju drugi

Mnogi se muškarci svjesno ili nesvjesno definiraju kroz dužinu spolnog organa i to se nije promijenilo od antičkih vremena do danas

Dužina muškog spolnog organa igra važnu ulogu u percipiranju muškosti i samopouzdanju čovjeka od pamtivijeka. Mnogi se muškarci svjesno ili nesvjesno definiraju kroz dužinu ili oblik svoga penisa. Dužina, debljina i izgled iznimno su važne značajke za većinu muškaraca. To se nije promijenilo još od antičkih vremena pa sve do danas: čak je bog Prijap predstavljen s velikim uspravnim penisom.

Ugledni njemački sedmičnik Focus predstavio je novu studiju njemačke organizacije Pro Familia o dužini penisa u Europi koja se bazira na podacima Svjetske zdravstvene organizacije. Po tim podacima prosječna dužina penisa u erektivnom stanju u Europi iznosi 14,5 centimetara.

Najobdareniji su Bosanci i Hercegovci s prosječnom dužinom od 15,65 cm ispred Gruzijaca sa 15,61 cm i Holanđanna (15,60 cm).

Pri vrhu su i Hrvati s prosječnom dužinom od 14,77 cm. Najkraći spolni organ imaju Italijani (12,5 cm) i Grci (12,18 cm).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh