Svaštara

Legendarne izjave Karla Lagerfelda: Trenerka je znak životnog poraza i da ste odustali od sebe

Prije dvije godine nas je napustio Karl Lagerfeld jedan od najpoznatijih dizajnera današnjice koga su mediji obožavali i od milja ga zvali “Kaiser Karl”.

infpult

Karl Lagerfeld se punih 36 godina trudio da modna kuća Chanel ostane simbol luksuza te elegancije i da ostane netaknuta svim prolaznim trendovima i promjenama u modnoj industriji. Ni jedan drugi modni dizajner nije uspio toliko dugo da ostene na čelu neke modne kuće koja ne nosi njegovo ime.

On je bio nezamjenjiv u svojoj ambiciji, kreativnosti, želji i nepresušnoj energiji sa kojom je vodio Chanel, svoj vlastiti brend Karl Lagerfeld i italijansku modnu kuću Fendi. Karl Lagerfeld je bio poznat kao brutalno iskren čovjek, ponekad na granici uvredljivog koji je bez dlake na jeziku kritikovao svaku pojavu koja mu se nije svidjela.

Jedna od njegovih legendarnih izjava je da je trenerka znak životnog poraza i da je nose oni ljudi koji su odustali od sebe. Pročitajte još neke od njegovih legendarnih izjava koje ćemo pamtiti zauvijek. “Nikada ne govorite da je nešto jeftino jer danas svi mogu izgledati šik u odjeći koja nije skupa, a čak i bogati je kupuju. Dobar dizajn danas postoji su svim kategorijama i možete izgledati šik i u običnoj majici i farmerkama.”

“Ako želite ostati mentalno stabilni ne tražite potvrdu u drugima”; ” Osjećati se mlado ne zavisi od vaših godina već od načina života.”; “Nikad se nemojte previše žrtvovati za nešto, jer ako to učinite nećete imati više ništa za dati i niko neće više mariti za vas.”,piše Infpult

“Promjena je jedini način da preživite.”; “Ono što najviše volim u životu je novi početak.”; “Moda se kreće napred, ne živi za sjećanje.”; “Moja želja je da svi nose ono što žele i da to stilizuju na svoj način jer to znači biti moderan.”; “Jako sam prizemljen, samo nisam na ovoj zemlji.”; “Crno i bijelo uvijek izgledaju moderno, ma šta ta riječ značila.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh