Svaštara

Glas poduzetnika osmislio kuću za Baniju, otpornu na potrese i brzo useljivu

ODBOR za arhitekturu i građevinarstvo Udruge Glas poduzetnika izradio je projekt UGP tipske kuće, a s gradnjom kuće za jednu obitelj bez doma na potresom porušenom području počet će čim vremenske prilike to dopuste, priopćili su iz te Udruge.

Iz Udruge Glas poduzetnika ističu da se obnova u Sisačko-moslavačkoj županiji treba odviti u dvije faze, pri čemu je prva faza stambeno zbrinjavanje ljudi, a druga oživljavanje ekonomije i osiguravanje prostora za rad.

Naglašavaju da su okupili partnere i donatore te osmislili kvalitetna rješenja koja mogu pomoći da se obnova dogodi u što kraćem roku. Glavni cilj članova Udruge Glas poduzetnika je osigurati da se ne dogodi odlazak stanovništva te da na kvalitetan način revitaliziraju regiju.

Tipska kuća otporna na potres i brzo useljiva
Stoga je Odbor za arhitekturu i graditeljstvo UGP-a ponudio prvo rješenje – UGP tipsku kuću, otpornu na potres, koja može biti brzo useljiva,piše Index.

Udruga je, podsjećaju, nedugo nakon potresa donijela odluku o kupnji 20 stambenih kontejnera, a sada su odlučili o projektiranju i izgradnji UGP kuće. Samo tjedan dana nakon odluke o izradi, UGP kuća je isprojektirana, razrađena i prezentira se javnosti. Projektanti, okupljeni unutar Odbora za arhitekturu i graditeljstvo UGP-a, izradili su svu potrebnu dokumentaciju, projekt i troškovnike, a mnogi članovi Udruge donirali su materijal potreban za gradnju. Planiraju da će u mjesec dana konture kuće biti gotove.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh