Svaštara

Ova 3 horoskopska znaka su najveći perfekcionisti: Sve žele da urade savršeno, ali imaju veliku tegobu u srcu

Ova 3 horoskopska znaka su najveći perfekcionisti!

Djevojka - Astrosudbina.com

Djevica, Jarac i Vaga: Težnja savršenstvu

Izbirljiva Djevica, strogi Jarac i uglađena Vaga najskloniji su skrenuti prema negativnoj strani perfekcionizma.

Djevica je zemljani znak, dobro je ukorjienjena u svakodnevicu u kojoj želi stvarati i održavati red. Vrlo je oštroumna te vješto asimilira sve što je korisno, zdravo i djelotvorno. Izbirljiva i svijesna svake pojedinosti, Djevica u redu i organizaciji pronalazi sigurnost. Duboko u sebi boji se nereda koji mogu izazvati nekontrolisani osjećaji, nepromišljeno djelovanje ili nepredvidljivi događaji. U perfekcionizmu kojem stremi Djevica ima osjećaj da će se moći zaštititi od svih prijetnji spoljnog svijeta. Zahtjevna je prema drugima i vrlo često sklona kritikovanja.

Ambiciozni Jarac postavlja visoke ciljeve za koje je spreman marljivo raditi i strpljivo graditi uspjeh. Važan mu je osjećaj da sam upravlja svojim životom, osjećaj da ima kontrolu. Vrlo je odgovoran i ima izražen strah od pogreške. Ponekad nije sasvim siguran ni u vlastite sposobnosti, a posebno je nepovjerljiv prema drugima. Zato, da bi sve bilo napravljeno bez greške, najradije radi sam. Često je zabrinut zbog pojedinosti, oprezan je i sklon kritikovanju. Poput Djevice voli red, ali svoj osjećaj sigurnosti prvenstveno pronalazi u kontroli. Teško se nosi sa greškama. Može ih priznati, ali je u stanju samog sebe dugo mučiti osjećajem krivice.

Vaga, kao vazdušni znak, osjetljiva je na međuljudske odnose, teži skladu i ljepoti. Vrlo je osjetljiva na to što će drugi misliti i reći o njoj. Uvijek se želi pokazati u najboljem svijetlu. Želi biti dobro prihvaćena u društvenim sredinama u kojima se kreće. Vaga neće dobro podnijeti negativne komentare o sebi. Pod svaku cijenu želi izbjeći sukobe u kojima bi je neko mogao prozvati ili kritikovati. Zato će svojom pojavnošću, ponašanjem i ophođenjem sa drugima težiti savršenom skladu da joj niko ništa ne bi mogao predbaciti. Dio perfekcionizma Vage su i vrlo visoki estetski standardi, a može biti izbirljiva baš kao i Djevica. Vaga će odugovlačiti i oklijevati kada treba završiti posao ili donijeti odluku i sklona je uspoređivanju sa drugima, piše “Sensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh