Svaštara

Ovo su 2 simptoma novog SOJA virusa? Oliveru oči postale crvene, a evo šta se desilo sa NOGAMA: OVO SVI MORAMO ZNATI

Novi soj korona virusa je stigao prije tri sedmice na tlo Sjedinjenih Američkih Država.

dječak - magazindan,.inf

Širi se, kao što je poznato još brže od starog, a zabrinjavajuće je što se sve više otkriva kod mlađe djece. Jednanaestogodišnji Oliver Šulc iz Latrobtea, država Penselvenija, zaražen je, kako se pretpostavlja, novim sojem, a roditelji su primjetili da nešto nije u redu, onda kada su mu oči odjednom cijeli dan bile u potpunosti crvene.

“Nije imao temperaturu, nije kašljao, ali po očima i poplavljelim nogama smo znali da hitno moramo da ga vodimo u bolnicu”, kazali su njegovi roditelji portal i TV stanicu Action news.

“Nije imao temperaturu, nije kašljao, ali po očima i poplavljelim nogama smo znali da hitno moramo da ga vodimo u bolnicu”, kazali su njegovi roditelji portal i TV stanicu Action news.

Doktori su utvrdili da je zaražen mutiranim virusom korona virusa, kao i da je još petero djece sa Istočne obale SAD imalo slične simptome “krvave oči” zbog popucanih kapilara kao i poplavljele noge, piše “MaGazindan“.

“Kazao mi je da misli da će umrijeti. Ništa ga nije boljelo ali je izgledao veoma loše. Ovo mi je bilo najgore iskustvo u mom životu”, rekla je Ejmi Šulc, dječakova majka.

Ljekari su primjetili i promjenu srčanog tima i kod Olivera ali i druge pomenute djece i slijedi im duži oporavak u bolnici u izlaciji. Korona virus je do sada zarazio više od 23 miliona Amerikanaca, od čega je njih 385 hiljada ljudi preminulo.

Iako su prognoze malo bolje, od mjera se ne odustaje, zbog toga što su naučnici još uvijek u strahu da situacija ne eskalira. Vrlo je bitno da se pridržavate svih mjera, da nosite maske i da redovno perete ruke sapunom i toplom vodom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh