Svaštara

Zašto maramice za uklanjanje šminke treba zaobilaziti u širokom luku?

Kad je u pitanju čišćenje lica, većina je dermatologa složna u jednom – vlažne maramice za uklanjanje šminke trebalo bi zamijeniti nekom drugom metodom.

Šminkanje - Nezavisne.com

Osim što nisu dobre za kožu lica, većinom nisu pogodne ni za okoliš, a umjesto toga, stručnjaci preporučuju, naprimjer, double cleansing metodu kod koje se šminka prvo uklanja uljnim čistačem, a zatim slijedi umivanje proizvodom za čišćenje lica, piše Diva.

Ako i dalje koristite vlažne maramice u rutini čišćenja lica, možda vas razuvjeri video koji je ovih dana pravi viralni hit.

U njemu britanski dermatolog Timijo Eshio objašnjava zašto maramice za uklanjanje make upa trebali zaobilaziti u širokom luku. On je, da bi dočarao koliko su neučinkovite, koristio narančinu koru i puder.

Puder je nanio na koru, koja predstavlja lice, a zatim je prebrisao vlažnom maramicom. U videu je vidljivo koliko pudera ostaje na licu, odnosno da maramice ne uklanjanju puder iz pora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh