Svaštara

Draga “druga” ženo: Dok god je oženjen – Ti si mu samo usputna stanica

Mnoge ljubavnice se osjećaju privilegovano u vezi sa oženjenim muškarcem. Biti nekome druga žena nije nikakva privilegija. Vrijeme je za šamar realnosti:

Djevojka s problemima - Pinterest

Draga “druga” ženo, ako je još uvijek oženjen – ti si mu samo usputna stanica. Ako u njegovom životu postoji još jedna žena, onda mu ne značiš ništa. Većina oženjenih muškaraca čak i ne razmišlja da suprugu zamijeni drugom ženom, a u takve afere ulaze većinom iz dosade, ne iz ljubavi.

Vezu sa “drugom” započinju da bi povećali samopoštovanje i ego, ili da bi se osvetili ženi koja ne poštuje njegova pravila. Zašto svoj život posvećuješ muškarcu koji je spreman pogaziti svetu riječ i zakletvu pred Bogom!? Zašto mu vjeruješ da te voli više od svoje žene?

Zar misliš da bi iko pametan ostao u lošem braku, sa osobom koju ne voli? Zašto misliš da si mu preča ako ga moraš dijeliti sa drugom ženom? Zar misliš da je stvarno toliko komplikovano razvesti se? Nije! Čovjek koji istinski zavoli spreman je napustiti sve što ima zbog ljubavi.

Ta priča koju ti on prosipa je samo mnoštvo praznih izgovora kako bi produžio vašu aferu, do koje mu vjerovatno nije ni stalo. Muškarci ne traže “druge” žene jer smatraju da će naći srodnu dušu; traže je da bi svoj ego podigli i izbjegli monotoniju u kojoj su zaglavili.

Takvi muškarci će svoju ženu predstaviti kao čudovište, svoja nedjela će pokušati opravdati kroz neke njene postupke. Za takva nedjela nema opravdanja, a žena koja je spremna ući u vezu sa takvim muškarcem nije ništa bolja od njega, a takva veza je od početka osuđena na propast, prenosi Pult24info


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh