Svaštara

ZNATE LI DA VAM SE KARAKTER MIJENJA NAKON ŠTO PRESTANETE PUŠITI

Osim što ubija, naučnici tvrde, pušenje uništava i našu ličnost.

Pušenje cigareta - Dnevnik.hr

U istraživanju koje je proveo Univerzitet Missouri, utvrđeno je da su kod pušača snažno istaknute dvije osobine – impulsivnost i neurotičnost. Studija je također otkrila da su oni koji su prestali pušiti tokom studije pokazali dramatično povlačenje tih osobina.

To nam govori da mogu očekivati ​​promjene u ličnosti nakon prestanka pušenja.

U studiji su praćeni ljudi koji su imali od 18 do 35 godina, dijelom i zbog toga jer naučnici kažu da nam je osobnost izgrađena i “zaključana” kada navršimo 35 godina.

To je i dio razloga zašto je teže ostaviti cigarete kasnije u životu. Stvari poput žudnje, nestrpljenja i ljutitih ispada više nisu samo nuspojave cigareta, već su postale dio vas. Mnogo pušača ima pravi problem s tom promjenom identiteta, ali ako znate što je tome uzrok, možda se lakše odlučite prestati pušiti, piše YourTango, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh